zaterdag 12 januari 2013

Zoenen, zoenen...

Ja, zult wel je denken, dat is handig: een halve want... net nou het buiten lekker vriest! Nou ja, dat is inderdaad geen voorbeeld van een perfecte planning! Maar kijk eens goed: de eekhoorntjes kunnen elkaar eindelijk zoenen. Het breien van deze wanten is heerlijk om mijn fair isle breitechniek bij te houden. Maar het is geen werkje om er zomaar bij te doen. Hier gaat het spreekwoord "praten en breien gaat niet tegelijkertijd" echt op.
De want heeft een heerlijke duimaanzet. Ik ben blij dat ik eerst voor dit patroon van Astrid's wol (klik) heb gekozen en niet begonnen ben met wanten uit het boek van de Dutch Knitters (klik) , omdat die maar een onhandig duimpje breien... Maar verder is het boek Warme Handen een heel leuk wantenbreiboek. Alle technieken worden perfect uitgelegd. En weet je wat zo leuk is: de Aade wol die ik gebruik voor deze wanten is bij de Dutch Knitters te koop in handige bollen van 50 gram!

11 opmerkingen:

 1. Ik vind het toch maar knap om wanten te kunnen breien. Erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een schattig tafereeltje op je want Anny, echt heel leuk!
  Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie kleur en supermooie wanten (in wording ;) Ik hoop niet dat het teveel afleidt, dat gezoen en gekus.
  ik ben benieuwd naar de dikte van de wol van de Dutch knitters, misschien heb je de mooie sokken van Piecework gezien (zie mijn laatste logje) misschien is deze wol daar geschikt voor.

  fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat prachtig Anny! Dit gaan zus en ik ook oefenen op onze Bee.
  groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, dat er nog verschil in duimpjes breien was wist ik niet, dank voor de tip. Na de polswarmers wil ik toch eens wanten gaan breien, nog niet ingebreid hoor. Jouw wanten worden prachtig, kleuren en patroon!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. WAUWIE !!! mooi én knap.

  juist vorige week dit garen besteld, druk aan het oefenen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat wordt het mooi! Waar vond je dit patroon? Ik ga uitkijken naar het Warme Wantenboek, lijkt me ook heel interessant. Nu wordt het tijd hiervoor - de polsmofjes maar even aan de kant!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. mooi dat ze nog niet klaar zijn! je hebt nu het perfecte weer om je te inspireren en motiveren om voor de kou te breien :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. met zo'n heerlijke wanten trotseer je binnenkort elke kou!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een mooie wanten, ik hou daar zo van! Heb een paar jaar geleden ook een paar gebreid met noorse patroontjes. Nu maar wachten op de winter...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ben benieuwd hoe deze duim inzet is, ben aan het stoeien met die van Carla !!

  MOOI !!

  BeantwoordenVerwijderen