vrijdag 21 december 2012

Missen.

Kijk eens wat een mooi pakketje: alle naalden zijn eruit! Dus alleen nog de rand omnaaien en dan is m'n pinwheelsjaal klaar. O, nee, hij moet natuurlijk ook nog gewassen worden. Maar dat lukt allemaal net voor Kerstmis.

Al deze rondbreinaalden had ik nodig om de rand te breien en het was een uitgelezen gelegenheid voor een warenonderzoek: welke rondbreinaald bevalt het beste? Nou gebruikte ik ook wel heel veel verschillende naalden: met bamboepunt van Addi. Met metalen naalden van Prym, van de Wibra en een heel ouwetje van Phildar. En dan niet te vergeten mijn pasgewonnen naald van Knit-Pro. (Die ligt ook apart bovenaan... (Zou ie zich beter voelen dan de rest met z'n mooi gekleurde houten naalden?? Je zou het bijna denken!) In ieder geval is dat de beste die erbij is als het gaat om de overgang tussen naald en kabel. Dat is belangrijk als je steken van de draad naar de naald wil schuiven en daar kan geen enkele andere naald tegenop.
Het is natuurlijk ook puur persoonlijk, maar sommigen zullen de naald van de Knit-Pro wat puntig vinden. Dan is Addi een goed alternatief. Die van Prym en Phildar waren gewoon goed en die van de Wibra... ja  daarvan deugt de overgang naald-kabel niet! Maar ja, die kost ook maar 79 eurocent en dat was pure nood, want ik gebruikte al m'n Addi naalden en moest er toen nog 3 bijkopen. En de draadjeswinkel had er nog maar 2 van Prym... en bij de Wibra vond ik een  hele stapel voor 0.79 euro. Maar... voor gewone naalden kies ik toch die van aluminium. Die van mijn moeder waar ik mijn kantsjaal op brei. Nog uit de jaren 50!
En m'n pinwheel, ja die mis ik al omdat ik er zo heerlijk aan kon breien zonder dat ik heel erg moest tellen en opletten dat ik geen fouten zou maken en dat kan met het werk dat er nu nog ligt: breirol, ajoursjaal en niet te vergeten de zoenende-eekhoorn-wanten niet!  

11 opmerkingen:

 1. Leuk om te lezen, Anny, hoe al die naalden je bevallen. Ik ben heel benieuwd of je de gewone rechte van KnitPro ook zo fijn zal vinden, mocht je daar ooit eens mee breien! Je pinwheel is trouwens een plaatje :)!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heerlijk dat de shawl af is! En zo prachtig! Fijn dat je de verschillen van naalden hebt uitgelegd, het is mijn ervaring ook met de wibranaalden. En bedankt voor je lieve reactie op mijn bericht! Veel genieten de komende dagen voor jou!
  groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. zo mooi!!!!! de kleuren zijn zo mooi.
  ik zou deze shawl een keer willen zien en willen voelen.
  misschien kom ik je een keer met de shawl tegen. we wonen niet zo ver bij elkaar vandaan dus wie weet....
  met veel plezier de making-off gevolgd. nu kun je met Kerst de shawl gebruiken. je mag er met recht heel trots op zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig dat de sjaal (bijna) af is. Wat zal die mooi staan.
  Lieve groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een geweldig resultaat: nog voor de Kerst je sjaal af! Wat een prachtig werkstuk! Ik vind je vergelijkend warenonderzoek heel verhelderend. Succes met de afwerking!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wel heerlijk dat je met kerst deze prachtsjaal om kunt doen!!
  met rondbreinaalden ben ik altijd wat aan het stoeien, dat moet in het nieuwe jaar helemaal gaan goedkomen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk die vergelijking! Ik brei ook nog steeds het liefste met die oudjes van mijn moeder. Die schuiven het beste.

  Wat een doorzettingsvermogen je sjawl! Werkelijk super knap en erg leuk om te zien!
  (Ik reageer niet zo heel vaak, maar lees je leuke blog nog dagelijks!)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Vanuit Zweden, wensen wij jou en je familie hele fijne kerstdagen toe, en een heel gelukkig 2013 met veel liefde geluk, en vooral gezondheid, en veel handwerkplezier, volgend jaar dat we samen mogen delen
  Liefs Joke en Angus

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja toen was ie af, prachtig vind ik 'm.Goed materiaal is het halve werk!
  Fijn weekend,

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wow, wat een pracht!
  fijne kerstdagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. o wat is hij mooi! maar ik smacht naar een foto waar hij (zij?) helemaal uitgevouwen is.
  dank voor het vergelijkend warenonderzoek!

  BeantwoordenVerwijderen