woensdag 19 december 2012

Kleverig.

Wat een dag! Het lijkt wel of ik vandaag door dikke stroop moet zwemmen. Eigenlijk was ik van plan om te gaan vertellen hoe heerlijk de nieuwe knitpro naalden breien, maar dat moet maar even wachten.
Dat plakkerige heb ik ook wel een beetje aan mezelf te danken:
Ik had het in m'n hoofd gehaald om koekjes te bakken met echt eiwitglazuur. Jaren niet gedaan. Vooral omdat ik liever geen rauw eiwit gebruik in verband met de kans op salmonellabesmetting. Maar tegenwoordig zijn er ook goede eiwitpoeders te koop en in speciale taartenwinkels is er zelfs kant-en-klare royal icing poeder. Royal icing wil niks anders zeggen dan met eiwit...  Hardstikke makkelijk: alleen water toevoegen en flink lang kloppen. (Doet de keukenmachine...)
En 't werd nogal plakkerig. En bibberig want ik had in geen jaren meer glazuur gespoten. Ik heb me dan ook voorgenomen om hier meer tijd in te gaan steken. Weer een hobby erbij ;-o
Terwijl ik dit schrijf hebben Tol en Liz vreselijke ruzie over een stoeltje: ze willen er allebei in en dat gaat niet... Tolly lijkt hier de beste papieren te hebben, maar dan ken je onze Lizzy nog niet...
En... wil je zelf ook zo'n plakkerige dag, maar dan met papier? Kijk dan eens op haar blog. Zij houdt geen papieren maandag, maar een papieren kerst. En volgens mij is een plakstift lang zo vies niet als koekjesglazuur!

5 opmerkingen:

 1. Nou je koekjes zien er wel heerlijk en lief uit.
  Zo ook je lieve hondje, och wat een snoezig gezichtje!!!
  Lieve groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuke koekjes! en ze zijn vast ook nog heerlijk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou, plakkerig of niet, de koekjes zien er geweldig uit! Hi hi, die hondjes toch... zoveel plaats en dan allebei op hetzelfde stoeltje willen ;)! Groetjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een heerlijke koekjes! je verhaal doet mij denken aan een suikerexperiment lang geleden waarbij ik ongeveer alle pannen die we hadden verknoeide met een dikke zwarte laag aankoeksel.
  dankjewel voor het doorlinken!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ze zien er wel lekker uit, je koekjes. Ruzie om een stoeltje, ik zie het voor me ;) Ik hoorde deze week twee vierjarigen kibbelen om een barbieschoentje :)

  BeantwoordenVerwijderen