vrijdag 14 december 2012

Sokjes.

Staat de kerstboom eindelijk... de lege dozen staan weer op zolder, de metalen haakjes zijn uit de vloerbedekking gepeuterd, er is gezogen en op tafel staat een dampende kop koffie met daarnaast een zelfgebakken koekje... zie je uit een ooghoek terwijl je neerzakt in de eerste en beste stoel dat er toch nog wel een hele lege plek in de boom zit...
Dan kun je snel nog naar de Blokker of het tuincentrum. Maar je kunt ook de breinaalden tevoorschijn halen en zelf wat sokjes breien.
 Ik vond het patroontje bij de kleine katoenen konijntjes (klik) en ze zijn eenvoudig te breien. Het hoeft niet in het rond... gewoon plat en dan het naadje dichtnaaien. O ja, zoek in Julie's blog aan de rechterkant naar free patterns en je vind ook nog een ienimini beertje om te breien.
Mijn kleine namaakboompje staat inmiddels op tafel en aan een echt boompje wordt nog gewerkt. Ik hoef er dit jaar niet een te kopen: de boom van vorig jaar overleefde dit jaar en ik kan hem zo weer optuigen! :-o

6 opmerkingen:

 1. Och, wat schattig die kleine sokjes, dat je die nou zomaar weer even in elkaar gebreid hebt ;)! Het ziet er supergezellig uit zo!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De sokje zijn enig.Je boom ziet er mooi fleurig uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De sokjes zijn schattig en de kerstboom ziet er fantastisch uit!
  Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig kan jij zo snel breien dan....

  BeantwoordenVerwijderen