zaterdag 15 december 2012

Extra groot.

Dit linnenband is onderdeel van een heel groot speldenkussen... Maar ik kocht het pakketje van Soedidee niet om dat hele grote, niet over het hoofd te zien speldenkussen. Maar om de tekst die erop staat: Do small things with great love. Dit geborduurde deel ligt al een week of twee klaar. Ik was van plan om aquariumsteentjes voor de vulling mee te nemen als ik hondenvoer ging kopen in het tuincentrum. Maar vergeten. Dus moet ik nog even wachten voordat ik het af kan maken.
Bij Soedidee (klik) is ook een SAL (stitch-a-long) patroontje van een schoollapje te downloaden. Op 1 december is gestart. Vandaag staat het 2e patroontje op het blog. Dus als je nog mee wil doen: het kan.
 Zelf borduur ik het merklapje op mijn linnen theedoek. Een eigen schoollapje heb ik al. Maar ik heb geen mooie rode ingeweven randjes aan de kant.
Tot en met de datum is de indeling gelijk aan het lapje dat mijn moeder in de 20er jaren op school borduurde. De quilt-achtige huisjes zijn een toevoeging van mezelf. Maar de onderste rand is weer gelijk aan het origineel.
Over extra groot gesproken: ben bijna klaar met breien aan m'n pinwheelsjaal:
Nog anderhalve toer te gaan voor het afkanten. Spannend. Ik ben wel heel tevreden over de hoeken.
Je ziet dat ik niet heb gekozen voor een hele brede rand zoals bij Christel Seyfarth sjaals. Ik vind die hele brede randen niet mooi. Voor de hoeken meerderde (of minderde) ik gewoon een steek voor en na de middelste steek en dat gaat perfect.

7 opmerkingen:

 1. Harstikke leuk maar waarom doe je er geen rijst in,en je pinwheel is echt super mooi hoor

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mooi, zo'n rood lapje. ik houd mij in :-)...

  bn benieuwd naar je grote speldenkussen en je sjaal wordt prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het grote speldenkussen is voor mij nog een vraagteken, ben erg benieuwd!!
  Je sjaal wordt magnifique!
  Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het ziet er allemaal weer zo leuk uit.. Wat wordt je sjaal mooi! Succes met de laatste toeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kan me voorstellen dat de tekst je meteen aansprak, prachtig! En wat maak je weer wonderschone dingen Anny :)! Fijne zondag!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Schitterend die borduurwerkjes
  Mooi je breiwerk
  Fijne zondag gr joke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. de sampler is mooi (leuke toevoeging die huisjes) maar je sjaal schitterend. ik ben zo benieuwd naar het eindresultaat!

  BeantwoordenVerwijderen