maandag 31 december 2012

Appelschuitjes.

Mevrouw Rafel is niet zo'n liefhebster van oliebollen. Meestal bakte ze wel iets met appel. Vandaag waren dat appelschuitjes. Zo'n grote appelbol is veel te veel voor de oude mevrouw Rafel, die haar appel bovendien wel heel erg graag heel zacht heeft!
 Zo gemaakt en altijd een groot succes.
Voor 8 stuks heb je nodig:

4 stevige appels, bv breaburn
handje rozijnen,
4 eetlepels suiker,
3 theelepeltjes maïzena,
8 velletjes diepvries bladerdeeg
1 losgeklopt ei,
ongeveer 2 eetlepels suiker voor het bestrooien.

Verwarm de oven voor op 200 o C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
Bladerdeeg ontdooien.
De appels schillen en in blokjes snijden.
5 minuten al roerend verwarmen met de 4 eetlepels suiker. Het moeten wel stukjes blijven!
Gewassen rozijnen toevoegen
De maïzena aanmengen met wat water en de appelmassa binden. Af laten koelen.
Een schepje appelmengsel op het bladerdeeglapje leggen, 2 tegenovergestelde punten naar elkaar toevouwen en even vastplakken met eimengsel.
De schuitje op de bakplaat leggen. Bestrijken met ei en bestrooien met ongeveer 2 eetlepels suiker.
Bakken 20 tot 25 minuten op de bakplaat net onder het midden in de oven.
Lekker met een toef slagroom.




2 opmerkingen:

  1. Kijk, dat lijkt me nu erg lekker....Dat heb ik ook liever dan een oliebol! Eet er smakelijk van. Ik wens je veel goede voor 2013 lekker bloggen, mooie bladzijden maken in je jaarboek en veel mooie tekeningetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Volgens mij is dit ook een super recept voor op Nieuwjaar!! Jammie, dit ga ik snel een keer maken :) Heel fijne jaarwisseling en alle goeds voor 2013 gewenst! Lieve groet Lupineke

    BeantwoordenVerwijderen