woensdag 6 juni 2012

Proefjes breien

Heel veel mensen doen het niet: die kunnen niet wachten om aan een nieuw project te beginnen, maar Rafeltje is een echte proefjesbreister.

Zo staat er in de laatste Mollie Makes een mooie col om te breien. Laat ik eens op tijd zijn, zo dacht Rafeltje en ging aan de slag met een proefje. Even dichterbij kijken...
Inmiddels ben ik met de col begonnen en ben bijna, bijna op de helft! Er stond heel optimistisch in het artikel dat je het kon halen in een weekend! Nou, dat is wel een beetje veel van het goede. Dan moet je echt niks anders doen. Ik gebruik Ecco van Atelier Zitron. De looplengte van een bol is wat korter, zodat ik inplaats van de 2 bollen er 3 nodig heb. Ik had er nog 2 van deze kleur en kon, o, gelukje, precies hetzelfde verfbad bijkopen....
Verder zit Rafeltje regelmatig voor de computer te breien. Dat zou een leuk filmpje op kunnen leveren. Ik wil graag de pinwheelsjaal gaan breien die Wieke van Keulen als patroon op haar blog gaat zetten. En daarvoor moet ik mijn Fair Isle breien een beetje ophalen. Zoals de meesten van jullie wel weten gaat er bij dit type breiwerk om dat je motieven inbreit met de linker- en de rechterhand en dat je de draad die niet aan zet is meeweeft tijdens het breien. En daar gaat het mis: de linkerdraad met de rechter meennemen gaat perfect... maar de rechter met links.... ik leer het nooit! Kom gauw weer even oefenen!


6 opmerkingen:

 1. Breien het is leuk maar af en toe lijkt het zijn eigen gang te gaan. Ik heb ooit eens een hemdje gebreid in ajour, Volgens mij volgens patroon maar het uiterlijk zag er heel anders uit. Ook leuk en het viel niet uiteen dus heb ik het maar zo gelaten.....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi patroontje, ik heb het eens goed bekeken door de foto groter te maken.

  Leuk dat je voor de computer zit te breien, zo heb ik de Fair-Isle techniek ook zitten oefenen. Ik doe het nu 'gedachteloos' al merk ik wel dat de ene steek er wat groter uitziet dan de volgende. Maar dat effect vind ik niet vervelend dus ik ga er vrolijk mee verder en ik vind het verschrikkelijk leuk om te doen.

  Voor jou dus misschien nog even oefenen maar het gaat je vast en zeker lukken! Leuk dat je de pinwheelshawl van Wieke volgt, mooi is ie hé.

  groetjes Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi breiwerk wordt dit, prachtig!! Tja, dat 'met twee vingers breien' vind ik ook nog steeds lastig.. het zal wel aan mijn motoriek liggen, ha ha (neeee, niet leeftijd!)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is een prachtig werkje en prachtig garen! Wat heerlijk dat je lekker bijtijds bent begonnen, nog drie maanden en je kunt alweer een kol gebruiken(al zou ik er nu ook wel een willen)
  Lieve groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 5. slim om nu vast een kol te breien, met een leuk patroon. Als ik voor sinterklaas m'n kids ook weer iets zelfgemaakts wil geven, moet ik misschien ook maar weer... :-) een kol doet het altijd goed, dat weet ik wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. proeflapjes! daar ben ik te ongeduldig voor!

  BeantwoordenVerwijderen