zaterdag 9 juni 2012

Even iets anders...

Verleden week was ik even in "De Pluktuin". Misschien herinner je je nog dat ik ooit een quiltje maakte met die titel. Ik schreef er een blogje over op 25 april van dit jaar. Daar vind je ook het verhaal achter het quiltje. Maar De Pluktuin is ook een gewoon bedrijf, waar bloemschiklessen worden gegeven en waar je op de mooiste plekjes koffie of thee met iets lekkers kunt drinken.
En... tegenwoordig kun je er ook mozaïeken. En het allerleukste is nog wel dat je dat niet hoeft af te spreken. Iedere donderdag en vrijdag tot het eind van de zomer, eind september, kun je zomaar om tien uur binnenlopen en aan de slag gaan! Men gaat uit van een volle dag van 10 tot 4 (16.00) uur. Maar ikzelf had afgesproken om alleen de ochtend te gaan. Een volle dag gaat niet van m'n spierziekte en bovendien is er ook nog de mantelzorg voor de oude mevrouw Rafel...
Op de foto zie je een aantal voorbeelden die je kunt maken, schalen. dienbladen... En het mooiste is: al het materiaal is aanwezig... je hoeft zelf nergens voor te zorgen. Kijk, en dan wordt mozaïeken leuk!
Als je vind dat deze opstelling er al leuk uitziet: kijk eens naar dit voorbeeld:

Een poezebeest in een kistje. Is ie niet om te stelen? En om een mens helemaal lekker te maken is er in de tuin ook nog een prachtige tafel:

Ik grap overal dat ik niet rust voordat ik ook een tafel.... nee, echt, ik meen het hoor... dat zou heel leuk zijn!
Zo, nog even van wat dichterbij.... Zelf begon ik wat bescheidener. Ik had nog een klein oud dienblad in de kelder staan en dacht dat dat een mooi maatje was om mee te beginnen:

Dit klopt nog helemaal niet en zit ook nog niet vast... Ik werkte eerst uit de restjesbak om wat gevoel met het materiaal op te bouwen.

Maar.... het is zo leuk in De Pluktuin, dat je alsmaar om je heen moet kijken:

Ik werkte in dit gezellige hoekje in de kas. Kijk eens wat een leuk hek en
kijk daar, die fiets. Je ziet dat er ook binnen bij slechter weer heel veel leuke plekjes zijn om te zitten.
En wat ook zo leuk is is het insectenhotel:

Misschien een idee voor andere enthousiaste tuiniersters. Er is ook aan de egels gedacht:
zo leert dit bord. Mocht je meer willen weten over De Pluktuin ga dan naar de website. Ik ga in de komende weken mijn dienblad zeker afmaken.


7 opmerkingen:

 1. Leuk adres zeg. Ik heb het meteen aan mijn zus en nichten doorgestuurd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk adres-je, jammer dat het zo ver is voor mij.Leuk om daar door te brengen!
  Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat heerlijk zo een omgeving en toevallig kom ik net van zolder heb drie mozaiekjes gemaakt 10x10cm heerlijk om te doen wat je maakt ziet er harstikke leuk uit al ben benieuwd naar het eindresultaat mozaiek ze groet marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt me lekker gemaakt.... Alleen ruim twee uur rijden is wat lang... Nu hebben we wat kennissen in de Randstad dus als we dat nu combineren..... MOET te doen zijn !!!
  Je proefje/werkstuk ziet er al leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een heerlijke plek moet dat zijn.
  Die grote tafel heeft mijn hart helemaal gestolen !!!
  Lieve groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, wat een inspirerende plek! Je mozaïek wordt errug leuk, nog best veel werk he! Moet je ook zelf je steentjes breken? Veel plezier met het ontwerpen, het is lang geleden dat ik zo iets gedaan heb, maar ik weet nog hoe leuk het was!! Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat een leuk idee zeg!
  moet ik onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen