maandag 18 juni 2012

Papieren Maandag


Vandaag een knutselwerkje van papier: enveloppen plakken. Het klinkt een beetje als ouderwetse werkverschaffing maar het resultaat is altijd erg leuk. Dit keer nam ik er een kinderboek voor. Af en toe kom ik bij de kringloop nog heel gave kinderboeken tegen. Dit boek kocht ik op de braderie in ons dorp bij de boekhandel. Tegen het eind van de markt gaan de boeken weg voor 5 of 6 voor 10 euro. Dit boek kocht ik toen ik heel goedkoop m'n boeken van Wolkers aanvulde...  Ik kon geen 6 leesboeken vinden  maar er liggen ook altijd stapels prentenboeken en dan lukt 6 boeken zoeken wel!
Ik gebruik een eenvoudig "patroontje" . Eerst snij ik het papier op de goede maat. In dit geval 20 x 25 cm. Het boek was ook niet hoger dan 25 cm. Maar dat is ruim voldoende. Ik ga ervanuit dat een correspondentiekaart van 10 x 15 cm er royaal in past. Nadat je aan 3 kanten een lijn op 2 cm van de kant hebt getrokken vouw je de onderkant van het papier tot aan de bovenste 2 cm lijn. Je knipt de gearceerde delen weg en maakt een mooi rond hoekje aan de plakranden. 2 randjes vast plakken... en klaar is je leuke stapel enveloppen... Eventueel kun je ze nog verder bewerken. Maar dikwijls zijn ze zo al leuk!

5 opmerkingen:

 1. Wat een leuk/vrolijk idee. Veel leuker om zoiets te ontvangen dan een saaie witte enveloppe. Ook om verjaardagsgeschenk of cadeaubon te geven :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit ziet er heel erg leuk uit. Ik ga het idee onthouden.
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. erg leuk! ook om zo'n envelop in je bus te vinden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als ik het goed begrijp maak je deze lieve envelopjes van papier uit oude prentenboeken?? WAt gaaf!
  groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen