woensdag 27 juni 2012

Breistertje

Even een oud beestje uit de kast halen... het breistertje. Van quiltster ben ik ineens een breister geworden! Nou moet ik toegeven dat breien met m'n elastieken arm (o, wat haat ik die kous, vooral nu het mooi weer is en blote armpjes weer kunnen) veel gemakkelijker gaat dan naaiwerk!
Maar dat het ooit nog eens zo ver zou komen had Rafeltje nooit gedacht. Zeker niet toen ze op school moest breien. Drama's dat waren het. Een jaar over een slabbertje en nog eens een jaar over een poppencape. En... ik leerde mezelf breien. Eerst als 3 jarige op 1 naald. Ja, dat schoot natuurlijk niet op! En het was nog een tunische haaknaald ook! (Voor niet-ingewijden: een tunische haaknaald is een lange haaknaald waarop de opgenomen steken worden bewaard.) Maar ja, toen was ik pas 3. Ook sla ik met de linkerhand om maar niet zoals anderen dat doen!
Maar nu durf ik zelfs de pinwheelsjaal in Fair Isle techniek te breien. Eerlijk gezegd ging het breien op de huishoudschool al direct goed omdat de directrice, die ook naai- en breiles gaf direct zag waarom het breien niet lukte... Diezelfde directrice, die, toen ik er begin 80er jaren op de administratie werkte om zo m'n karig inkomen als zelfstandig dietist aan te vullen (en verzekerd te zijn voor ziektekosten!)  me regelmatig vroeg hoe ik dat toch deed al die ingewikkelde ajourpatronen...  
Nee, met dit breistertje is het wel goed gekomen...

En... ik word ook niet vergeten:
Vanmorgen in de post zat deze brief van Joke uit Zweden met een echte Zweedse sleutelhanger, die ik van haar kreeg toen ze wat dingen verlootte. Dank je wel Joke. Hij gaat zo aan m'n sleutelbos!

9 opmerkingen:

 1. je bent al een lekker stukje op weg zo. hopelijk doorsta je de warmte morgen goed! breien zou ik dan een dagje overslaan, overmorgen is het weer koel :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wordt super leuk zeg die sjaal ,heerlijk om te breien Gr. Marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooi stuk heb je al gebreid, knap hoor!!! En wat een leuke sleutelhanger heb je van Joke gekregen!
  Groetjes, Ineke

  http://inekehulzebos.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk breiverhaal is dat! Je shawl word een plaatje, prachtig! Ik heb er ook zo'n zin in om 'm te maken, 'k zal wel zien wanneer ik er aan begin. Het sleutelhangertje is ook lief, alleen het idee al dat het bij Joke vandaan komt is al leuk!
  lieve groet uit Urk,

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat ziet je sjaal er al mooi uit, je bent een doorzetter eerste klas!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lieve post van Joke uit Zweden.
  Het gaat nu goed met je sjaal, wordt mooi zo met deze combi. Leuk om te volgen hoe je verder gaat met de kleuren. Gelukkig heb je van vroeger geen brei-trauma overgehouden.
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind je sjaal nu al prachtig! Leuk he, hoe die jeugdherinneringen soms naar boven komen.. ;)! Lief dat je die mooie sleutelhanger gekregen hebt, wat een leuk cadeautje!! Fijne dag!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Anny,
  Heb ik nu pas door dat jij de Anny bent, waar ik mee mail over de pinwheelshawl. Enig, z0 leuk en wat heb jij mooie kleuren uitgekozen. "Zij" wordt zo nog mooier dan de mijne. Ik kom bijna niet meer aan het lezen van de blogs toe, maar ik ben blij dat ik googlede op de pinwheelshawl en ook bij jou uitkwam. Groet, Wieke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een schitterend plaatje weer, en leuk past helemaal bij je mooie breiwerk . word schitterend
  Ha fijn je hebt het ontvangen, veel plezier ermee
  Groetjes Joke en een fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen