vrijdag 6 januari 2012

Iccchhhh: een leeg boek...

Een nieuw jaar betekent voor mij ook altijd een nieuw dagboek insteken. En dan begint het: ik probeer er niet in te knoeien... dus niet even een kladtekeningetje... Dat hou ik natuurlijk nog geen drie dagen vol! Maar ondanks dat ik ieder jaar een nieuw boek begin is het altijd weer de angst voor het lege witte blad! Maar... door de jaren heen heb ik wel geleerd om in de laatste weken van december alvast wat ideetjes en foto's achter te houden zodat ik een vliegende start kan maken...
Hier op de foto links mijn boek van 2011. Met collage en een geborduurde rug. Rechts mijn boek voor dit jaar. Ja, ik weet het het ziet er wat wankel uit...
Maar de Teesha kussentjes zoals ze hier zijn gaan heten zijn heel stevig. Toch ben ik wel nieuwsgierig hoe ze zich het hele jaar zullen houden... Het maken van kaften voor boeken heeft door de tijd een hele ontwikkeling door gemaakt. De eerste waren niet zo sterk als de methode die ik nu gebruik. Vooral de geborduurde rug (onderste boek) blijft het hele jaar goed!
Dit jaar koos ik dus voor kleine gevulde kussentjes van voornamelijk Kaffe Fasset stoffen.
Bij een nieuw jaar horen ook goede voornemens. Meestal doe ik daar niet aan, maar dit jaar moet ik er toch echt aan geloven:
Deze kliederpartij (in het nieuwe boek ;-))) moet me eraan houden dat ik weer eens serieus werk maak van m'n huis! Een puppy en een gebroken enkel (waarop ik 8 weken liep!) in 2010 en vorig jaar m'n oedeemarm zorgden voor een troep in huis... Maar kijk:
Dit kastje is weer keurig... alles afgewassen... nieuw papiertje erin... ouderwets he? Mocht je de Teesha kussentjes ook willen maken: Teesha zette een aantal filmpjes op You Tube hoe het moet. Zoek onder Teesha Moore en fabric journals. Dan legt zij het precies uit.

7 opmerkingen:

 1. Nu dat is een schitterend begin wat een enige vrolijke, gekleurde kaft
  Netjes hoor je kastje
  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een prachtige kaft en het kastje is super netjes ingericht !!!!
  Groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. het idee om een beetje orde te scheppen in de kasten en laatjes woedt ook bij mij al en tijdje. Wat heerlijk, die onbeschreven bladzijden. Jou kennende komt ook dit boek weer vol met leuke Dingetjes.
  lees jij je boeken ooit terug?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ziet dat kastje er heerlijk gezellig uit, met die blokjes! En ook zo mooi gekuist (zoals de zuiderburen dat zo mooi zeggen!) Lekker schoon Anny en ik zal je een hart onder de riem steken, GA ZO DOOR!
  groetjes uit Urk (waar het weer windstil is en het waterpeil zakt)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik hoop dat je boek vol mooie dingen & herinneringen komt te staan. ik wil mijn huis ook pico bello in orde krijgen (een zich herhalend voornemen ...) ik heb in de kerstvakantie ook al 2 kasten schoongemaakt (mag ik nu even rusten ???)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haaa, laat ik vanmiddag nu ook ineens de opruimfee op bezoek krijgen... Zoals jouw kastje moeten mijn planken op zolder ook worden! Het is een lust voor het oog.
  En dan die omslag... mmm, beeldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De kaften zijn beiden prachtig, zo fleurig en vrolijk.
  Je kast is keurig, ik ben ook begonnen. Ik zag ergens een 365 dagen laadjes/kastjes schoonmaakblog, maar dat houdt ik toch niet vol.
  Fijn weekend, groetjes

  BeantwoordenVerwijderen