zaterdag 16 februari 2013

Zaterdag.

Zaterdag is koekjesbakdag in huize Rafel. Meestal kies ik de laatste tijd een recept uit het boek: "Koekje" van Cees Raat en Cees Holtkamp. Ik heb nog een oude editie met een slappe kaft, die tegelijkertijd een poster is waar alle koekjes opstaan.
Vandaag koos ik voor Goudse moppen en Jan Hagel. Afgelopen week zag ik dat er een nieuwe editie is verschenen. Een kleiner, handzamer boek... en overal te koop want de eerste druk was alleen te krijgen in kookwinkels. Als je graag koekjes maakt en het leuk vindt om echte bakkerskoekjes te bakken is het zeker een aanrader.
 Er is trouwens nog iemand die de koekjes wel kan waarderen... de hele ochtend helpt ze in de keuken en ze is niet te beroerd om er eentje te stelen.
Terwijl het haar grote broer koud laat... die weet het al: niet te veel snoepen, anders worden we te dik...
En onze Lizzy heeft het toch al niet gemakkelijk want 's avonds op de bank moet ze me delen met m'n nieuwe vriendje. Samen hangen we heerlijk op de bank om lui al jullie blogs te lezen. En hoewel ie gemakkelijk in de omgang is, kocht ik toch ook maar een uitgebreide gebruiksaanwijzing om hem nog beter te leren kennen.
Ja, eindelijk heb ik dan de stap toch genomen en een tablet aangeschaft. Ik wist nooit welke. Gelukkig was er in de bibliotheek een avond kennismaken met de tablet. Daar mocht je alle soorten uitproberen. IPad, Windows 8 en Android tablets, je mocht ze allemaal binnenstebuiten keren. Ik heb er veel geleerd en kon toen een goede keus maken. Echt een aanrader zo'n avond. Trouwens, je leert nog eens wat. Wist je dat je met de pasnummer en pincode van de bieb ook realtime boeken kunt lezen?


7 opmerkingen:

 1. ik heb zomaar het idee dat Lizzy alle kruimels uit je mond kijkt ;) met een blik van 'let maar niet op mij' ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. misschien moet ik toch ook maar eens aan het koekjes bakken, ziet er heerlijk uit zeg!
  enne... het is een Ipad geworden? heerlijk he, een tablet!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mmmmmmmmmmmmmmmm heerlijke koekjes en lieve snoetjes waar wel een koekje ingaat...
  En wat is het geworden of mag je dat niet verklappen?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha,ha, vertel mij wat over die avondjes in de bieb...oh, zo leerzaam (en gezellig!) Ik vind het ipadje een geweldige uitvinding! Had ik maar een schaaltje van die lekkere koekjes erbij: ik hang al op de bank met mijn vriendje de iPad

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke tip dat koekjesboek, als ik zie wat er op het schaaltje ligt ziet dat er super profesioneel uit.. en smaakt vast heerlijk :)! Succes met je nieuwe vriend, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Handig zo'n avond in de bieb. Je koekjes zien er lekker uit. Ruikt ook altijd zo heerlijk in huis. Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen