maandag 18 februari 2013

Papieren maandag.

Op het hoekje van de straat is een brievenbus van PostNL. Hardstikke gemakkelijk. Even op de pantoffeltjes een kaartje op de bus doen. Maar een paar weken geleden kregen we een brief van PostNL dat het aantal brievenbussen in het dorp zou worden verminderd en dat misschien onze bus ook weg moest...
Bij het briefje zat deze kaart... Zonder postzegel trouwens, die moesten we zelf nog plakken: echte Hollandse krenterigheid. Maar goed, dat kon natuurlijk niet zo blijven. Zo leeg. Rafeltje moest daar echt iets mee.
En zo ziet de kaart er nu uit. Een beetje een geval van voor... en na... de behandeling. Je kent die foto's wel uit tijdschriften, waarbij iemand een nieuw kapsel of andere kleding krijgt. Als kind kon ik daar, weet ik nog, heel gefascineerd naar kijken.
En de brievenbus: die staat er nog. Ik heb goede hoop dat dat zo blijft, want vorige week stopte er een autootje en werd de rode bus vervangen door een oranje exemplaar.
Maar om dit kaartje aan jullie te sturen hoef ik zelfs m'n pantoffeltjes niet aan en het kost me bijna niets, zeker geen postzegel. Over zuinigheid gesproken. Ik dacht aan jou.

4 opmerkingen:

 1. Dat is erg lief Anny.
  Als de bus is vervangen in een oranje exemplaar kun je er vanuit gaan, dat de bus blijft staan!
  Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zulke kaartjes hebben we hier nog niet gehad, maar dat kan natuurlijk snel veranderen. Ik vind die uitvoering van jou ook veel leuker.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een leuke kaart zo.
  die zou je toch elke dag willen posten in je oranje brievenbus......... of ontvangen
  tussen je ingekomen post.
  goed gedaan
  met groet PUUP

  BeantwoordenVerwijderen