zaterdag 9 februari 2013

Stiekum.

Nou ja, zo stiekum was het nou ook weer niet hoor, want oplettende omstanders konden weten dat ik bezig was met het maken van mandjes.

De oude droom van ooit een wit met rode quilt bezitten is er nog steeds. Vorig jaar wilde ik het bereiken met het iedere dag een huisje project. En dat lukte niet. Toen dook er dit jaar een ander 365 project op. Mandjes. Woensdag was ineens op verschillen de blogs mandjesdag, zoals maandag wasdag is en we de creatieve dinsdag en de soep op vrijdagdag kennen :-) . Maar ik ben niet van plan om iedere dag een mandje te maken hoor. Zo gek krijg je me niet meer en het project is gedoemd te mislukken omdat er nogal wat druk op gaat staan. Juist doordat er iedere dag geproduceerd moet worden.  Maar je kent Rafeltje... die moest het natuurlijk wel proberen of het kon... iedere dag een mandje. Ze probeerde het midden januari een weekje en ja, het kan... maar 't is niet leuk. Er moet tijd overblijven om te dromen en voor andere dingen.
Zoals een ingewikkelde kantsjaal.
Deze week kocht ik bij wereldwol (klik) een mooie streng wol-met-zijde. Scumptious (heerlijke, fijn, prima, vertaald het woordenboek, maar ook: kieskeurig!) lace. Het lijkt een heerlijk kantgaren. met een patroon van Monique Boonstra (klik. Bovendien liggen er altijd wel kleine uitgeknipte papiertjes op m'n tafel om nou eindelijk eens een collage te maken.
Als ik een tijdschrift lees doe ik dat met een schaar in de aanslag... er staat altijd wel iets in wat ik kan gebruiken... als het voor die tijd tenminste niet is weggewaaid of opgezogen!
O ja, de mandjes komen uit een oude Quiltmania van januari-februari 2003. Die had mevrouw Rafel allang opgeruimd. Gelukkig had G. hem nog. En stuurde ze het juiste patroontje aan mij. Nog bedankt G.!

8 opmerkingen:

 1. Leuk de mandjes in de verschillende rode tinten. Ben benieuwd hoe je sjaal wordt.

  Groet Annemieke.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben benieuwd naar de mandjesquilt, maar ook naar je sjaal. Ben benieuwd welk patroon je hebt uitgezocht. Het garen is mooi. Groet, Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die schaar is bij mij ook nooit ver weg..Ik ben heel benieuwd naar het patroon van de sjaal. Op de achtergrond zie ik al wat schemeren!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ah, nieuwe projecten. Mooie mandjes. Ik zie nu op de blogs weer meer mandjes dan huisjes. Ik ben ook benieuwd naar het begin van de sjaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lijkt me moeilijk om het dagelijks te doen, maar wel knap. Ik zie nu 13 mandjes liggen van de hoeveel nog?
  Ik ben een paar jaar gelden begonnen aan een zandloperquilt, maar ligt alweer anderhalf jaar stil. Moet daar ook nodig weer eens aan beginnen. Mis het daglicht daar erg voor...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooi patroon van de sjaal, ik ben zeer benieuwd.

  Prachtige mandjes mooie kleuren

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wijs hoor, gewoon lekker doen wat voor jou leuk en haalbaar is! mooi, die rode mandjes... veel quilt en breiplezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Anny, dat worden mooie mandjes hoor! Hoez stiekem ;-)

  BeantwoordenVerwijderen