maandag 2 april 2012

Ga je mee even naar het dorp?

Ik moet even mijn gebreide paasei afgeven. Ja, ik weet het, ik zou het niet doen... maar ja, de mevrouw in de winkel vroeg het zo lief afgelopen zaterdag! "Je doet toch wel mee?"
Dat kon ik niet weigeren, zeker niet nadat ik zag dat de winkel ook bamboesokkennaaldjes verkoopt. En zo voegde de mevrouw er wervend aan toe:"Je breit een ei in een avond!" Dus zat Rafeltje zaterdagavond op de bank met haar nieuwe bamboenaaldjes en 2 kleuren blauwe en witte katoen. Dat katoen is natuurlijk al geen gelukkige keuze... wol is handiger, voegt zich beter, maar Rafeltje is allergisch voor de meeste soorten... Mopper, mopper, mopper... want ik wilde ook nog eens een molentje inbreien dat ik ooit bij haar op het blog zag. En dat moest ik omzetten naar een ei... Mopper mopper, mopper... want ik was helemaal niet tevreden met het resultaat.

Kijk zelf maar... ladders... Sommigen mensen zeggen dat je op blogs alleen de perfecte dingen te zien krijgt... nou hier niet... een akelig breiei mag best op het blog!  Rafeltje is niet perfect.
Maar kom, we zouden het ei gaan brengen.
Kijk eens hoeveel er al in de boom hangen. Nu we er toch zijn moeten we niet vergeten wat strengen DMC garen te kopen: 3774, beetje rose-beige en 746 heel licht geel. Ja, ik geef het toe geen Rafeltjeskleuren maar dat zie je komende tijd nog wel waar ik die voor ga gebruiken...
Laten we nu we toch op het dorp zijn maar even langs de boekhandel of de cakejes al hangen...

Ja, die boeken zijn om te watertanden. Maar kijk eens naar boven:


Oef, dat had ik anders gedaan, maar goed, voor dit werk hoef ik me tenminste niet te schamen. Kom we gaan naar huis. Wat drinken. Koffie of thee? En wil je een koekje?
Want behalve Jan Hagel bakte ik zaterdag ook krentenkoekjes uit het boek "Koekje". (Zie vorige blog.) Zo, even uitrusten. Waar is m'n breirol?

6 opmerkingen:

 1. ja ,wat leuk die eieren maar ik heb ze toch maar beschilderd en beplakt met stof,je koekjes zien er heerlijk uit,gr marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt voor je rondleiding - ik had de cupcakes ook iets anders uitgestald. Maar ja, ieder heeft zo z'n eigen idee over etalageinrichting. De boeken zien er prachtig uit en de eierenboom is beeldig. Volgende keer eet ik graag een koekje mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En toch vind ik je ei een prachtei!!
  Jammer van de cupcakes, had een beetje anders gekund.
  Groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het ei komt toch ook wel in de paastak te hangen. Al krijgt het misschien geen schoonheidsprijs ik vind 'm wel leuk en kleurrijk.
  Die koekjes zien er heerlijk uit, leuk bordje ook.
  Je maakt me benieuwd naar je project met het borduurgaren.
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 5. er worden mooie eieren gelegd in dat dorp van jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Rafel.
  Was je zo druk met eitjes breien en koekjes bakken dat je de Hundertwasser terugkommiddag vergeten bent? We hebben je gemist, hoor! Er waren leuke dingen gemaakt, jammer dat we die van jou niet live hebben kunnen zien.
  groet Yvon.

  BeantwoordenVerwijderen