woensdag 11 april 2012

Braaf!

De laatste week doet Rafeltje zulk degelijk werk! Het geeft haar een vreselijk braaf gevoel.
Zo is daar de breirol. Nou ja, eigenlijk heet ie broddellap. Teminste, onder die naam kun je de patroontjes vinden op haar blog vinden. En ik vind mezelf nu wel braaf, maar ik moet toegeven dat ik best een beetje broddel. Ik laat de fouten gewoon zitten! Oei, hoor ik verschilllende lezeressen al denken... maar ooit borduurde ik mandela's (je weet wel die creatieve cirkels) en daar mocht je niet uithalen. En toen leerde ik om fouten te accepteren en te laten zitten.
De zaterdag voor Palmpasen kocht ik een schattig Frans boekje met huisjes om te borduren. Ik moest even in onze plaatselijke lapjes- en draadjeswinkel wachten en daar stond het boekje.

Ik was er op slag helemaal weg van. Maar... er wachten nog zoveel huisjes om afgemaakt te worden! De huisjes van Hawk,Run,Hollow, de huisjes van de restjes... Nou, ik kleintje dan als tussendoortje!

En kijk nou, wie zou er niet in zo'n huisje willen wonen? En als dat niet gaat, toch tenminste borduren? Nu wordt het ook duidelijk waarom Rafeltje die beige-roze en heel licht gele DMC kocht op de maandag dat we het ei gingen brengen: voor het huisje! Alle andere kleurtjes had ik wel in m'n borduurdoos, maar deze kleurtjes... nee, die heb ik niet op voorraad.

Bovendien zorg ik nog wel voor m'n huisjes van restjes. Deze lapjes van pompadour, nog van De Quiltnaald! (hoe lang is die nu al weg?) kocht ik voor 2.50 euro op de plaatselijke Bee. Voor een mevrouw die wegens ziekte niet meer kan quilten werd de stoffenvoorraad verkocht. Je ziet: de aanvoer van bouwmaterialen gaat gewoon door.

12 opmerkingen:

 1. Oh, dit schattige boekje heb ik ook al eens in mijn handen gehad, maar ik had teveel andere leuke dingen dus bleef het boekje staan...! Wat wordt je huisje mooi!! En die stofjes, super gaaf, echt mijn smaak. Wel jammer voor die mevrouw... lijkt me vreselijk als je je hobby niet meer kan uitvoeren. Gelukkig kon ze er jou blij mee maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja Anny, schattig boekje is het waar je heel veel leuke patroontjes en ideetjes kunt uit borduren.
  Lieve groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooh wat veel mooie dingen laat je zien!
  En je fout laten zitten en accepteren....! Goede leer voor mij! Dank!
  Die stofjes..prachtig!
  groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. lief boekje, schattig huisje een nuttige rol en super mooie lapjes. Heel veel plezier met alle schatten

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat een leuk huisje! lekker he, borduren :-)
  en al zo netjes afgewerkt... veel plezier met de mooie stofjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik ben wel benieuwd naar die geborduurde mandela's ,lijkt me super creatief zeg en heerlijk dat je niets uit mag halen,enig die huisjes gr marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi borduurwerk en die kleurtjes ook weer zo fleurig.
  Leuk het broddellapje en het huisje.
  Die mooie stofjes zijn bij jou wel op de goede plek.
  Fijne avond, groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 8. en altijd zijn er weer lapjes, draadjes, knoopjes enz.. die moeten gekocht worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Such sweet embroidery! I think it's a good thing if you can accept mistakes and move on. So much more fun than to take it apart again and redo it. :-)

  Thanks for your comment on my blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jij bent toch ook heel braaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Degelijk of niet, mevrouw Rafel heeft net een Liebster Blog Award verdiend, vanwege haar grote creativiteit en humor in al haar kleine Werkjes.
  Van harte, op nuttigenfraai lees je er meer over.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat goed dat je dit kan fouten laten zitten, mooie stofjes ik hou er van. Dit boekje is ook in mijn bezit, ik werd verliefd op het huisje op de voorkant.

  En het huisje op de voorkant, is geborduurd met de rode verlopende kleur van DMC.

  Ik vind het nog steeds een plaatje.

  Het huisje waar je mee bezig bent is ook een plaatje.

  Fijne dag !! Ik kom hier door Marcella.

  BeantwoordenVerwijderen