woensdag 18 april 2012

Daar hoort een bloemetje bij!

En misschien ook wel een lintje, maar daarover later. Vanmorgen was ik druk bezig in m'n tuin. Het zag er bijna net zo uit als op dit blok uit m'n quiltje "De pluktuin". Dit voorjaar had ik m'n prieel zo erg gesnoeid, dat ik nodig een een ander bij moest planten. Helaas kan ik geen foto vinden van het prieel in volle glorie, maar het "dakje" wordt gevormd door de takken van de planten die erover groeien, Een hop, een druif, verschillende klimrozen waaronder New Dawn, een stel clematissen en kamperfoelie. Maar sommige rozen werden oud en die heb ik van morgen vervangen.
Die rozen moeten nog aanslaan en in bloei raken,  maar een bloemetje gun ik mezelf wel nu ik van Marcella van nuttig en fraai de Liebster Blog Award kreeg. Dank je wel Marcella.

De Award is een onderscheiding voor een redelijk nieuw blog met minder dan 200 volgers. Nou is dat nieuw bij mij maar betrekkelijk: voordat ik op blogspot begon was ik al 2 jaar actief op weblog.
Als je de onderscheiding ontvangt moet je 3 dingen doen: degene die je uitkoos bedanken. Nou dat is gebeurd.
Ten tweede 5 dingen over jezelf vertellen.
Nou, daar komt ie dan: Wist je dat....
1)Mevrouw Rafel op de lagere school tot afgrijzen van de gymleraar zelfs haar haaknaald en bol katoen meenam in het gymlokaal om daar nog een steekje te doen?
2)Dat ze als klein meisje 21 poppen had. 3)En dat ze dat grote gezin verzweeg voor haar minder goed bedeelde leeftijdsgenoten. Rafeltjes vader was nogal eens voor langere tijd op zakenreis. En .... hij had geen fantasie. Hij bracht altijd een pop mee!
4)Dat ze deze onderscheiding stiekum wel leuk vind want het geeft altijd meer bezoek op het blog (dat is trouwens ook het doel van deze Award). Maar dat het toch ook wel een heel gedoe is... Want bloggen doet Rafeltje vooral ook omdat ze het zelf leuk vindt.
5)En dat ze zichzelf daarom maar
een lintje maakte in de vorm van een nieuwe sleutelhanger...
Blijft over om de Award aan 5 anderen uit te delen en dat diegenen ook mee te delen en dat valt nog niet mee... de meeste blogs waar Rafel fan van is zijn ooit weleens onderscheiden.
Maar goed:
De eerste vermelding is voor
Irene ook een quiltster die ook hele mooie collages en journals maakt.
Ook
Antje verdient een Award. Ondanks haar drukke gezin weet ze tijd te maken voor heel mooi traditioneel handwerk en ze heeft een groot hart. Er is altijd de bewogenheid met de ander.
Kleurrijk roos krijgt de Award omdat je er alles, maar dan werkelijk alles kunt vinden over rozen. En dit blog heet niet voor niets Rafels en Rozen...
Hiermee is de koek wat mij betreft op... Een volgende keer vertel ik uitgebreid over het pluktuinquiltje.

5 opmerkingen:

 1. harstikke leuk en gefeliciteerd,heb hem ook vorig jaar ontvangen was er wat blij mee ,gr marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 2. onthulling 1 vind ik wel een mooie :) Ik zie het voor me. Ik kan me voorstellen dat je je vriendinnetjes niet in de buurt van je 21 plastic 'kindertjes' liet. Het is ook wel wat véél, 21 poppen.
  Nogmaals veel plezier met je lintje op, het is je van harte gegund

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Felicitaties voor de award!
  Dat lintje past er mooi bij.
  Hopelijk heb je komende zomer al veel plezier van de nieuwe rozen. Leuke afbeelding van het pluktuintje.
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. gefeliciteerd met je award. meer dan verdiend!
  steek maar een geurende newdawnroos op je hoed!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sorry, ik zie nu pas dat je me een Award hebt gegeven. Je zult wel denken, ook onaardig dat ze niets laat horen. Ik vind het leuk dat je mij dit hebt gegeven. Dank je wel.

  BeantwoordenVerwijderen