zaterdag 3 maart 2012

Zaterdag: huisjesdag

Zaterdag is huisjesdag. Tenminste als er nieuws is over de huisjes!
Oeps, verkeerde foto... nee, ik ben al verder...

Juist! 20 huisjes zijn er klaar en zitten aan elkaar. En vooral dat laatste vind ik belangrijk want zo is het al een klein quiltje. En als ik er geen zin meer in heb kan ik dan zo stoppen. Ik vul dus telkens een rijtje aan. Op den duur worden dat wel hele lange rijtjes, brr.

En er liggen alweer nieuwe stapeltjes klaar om in elkaar gezet te worden. Maar... ik doe natuurlijk ook nog andere dingen, zoals dit:

M'n nieuwe theedoeken merken  met een letters en een hondje. Ik vind die lettertjes bij oud linnengoed altijd zo leuk staan. "Waarom doe ik dat dan niet bij m'n eigen theedoeken?" zo vroeg ik me af. Natuurlijk, het is geen kostbaar linnen, maar echt Albert Heyn... en ik hoef m'n was ook niet meer te bleken op het gezamenlijk bleekveld in het dorp... maar het heeft wel iets. Het geeft iets extra's.
Overigens noemt zij van nuttig en fraai zo'n kleine werkje een zondagswerkje... Neem eens een kijkje op haar blog en geniet van het prachtige borduurwerk dat bijna af is... alleen haar initialen nog!
Overigens ben ik erg in mijn nopjes met de rode huisjes. Het wordt precies als ik het bedacht had!

8 opmerkingen:

 1. Leuk dat rood. Lekker fleurig en krachtig.

  Wat een werk, theedoeken merken. Op zondag ga ik altijd door met m'n kleine werkjes voor grote projecten :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je rode huisjes zien er vrolijk en fris uit, erg leuk! Je kan altijd besluiten om te stoppen als je je quilt groot genoeg vindt, toch? Mooi ook die theedoeken, wat een goed idee om dit te doen... ik heb ze in het blauw ;)! Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. eenvoudig en prachtig jouw kleine merkje op de rafels en rozen huisdoeken. je huisjes worden ook super en helemaal Anny als je het mij vraagt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Grappig, dat merken van de theedoeken. Een poos geleden kwam mijn dochter met 24 theedoeken aan, die op school in het scheikundelokaal gebruikt gingen worden. Of die voorzien konden worden van een merkje, zodat ze niet in het verkeerde lokaal terecht zouden komen. Mijn dochter is TOA-scheikunde. Nu zitten er op mijn naaimachine letters en dus heeft ze een paar uur achter de naaimachine gezeten om de theedoeken te merken. Was een groot succes, want de andere TOA's (biologie, natuurkunde) wilde ook wel gemerkte theedoeken. Maar dat mogen ze mooi zelf doen.

  Groetjes Marjolein uit Zoetermeer

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Anny

  Wat zijn de huisjes leuk,rood echt geweldig.
  Wat een leuk idee een klein merkje,dat is te overzien.
  Een tijdje geleden waren veel meisjes bezig de theedoeken te borduren, maar dat was voor mij iets waar ik aan begin en vervolgens nooit afmaak maar dit ga ik onthouden.

  Fijne zondag Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 6. zouden de bewoners van die rode prachthuisjes ook zo'n fraaie theedoeken hebben?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nou, ik geniet eerst even hier voor je me doorstuurt. Wat zijn je huisjes prachtig. Het rood staat zo mooi en fris met het wit. Van je theedoek trouwens ook. Mooi de kleine borduurwerkjes. Lief dat het hondje ook een plek krijgt.
  Fijne week, groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een prachtige huisjes heb jij gemaakt, Anny. Wat zien die er gezellig uit. Je theedoeken zijn ook wel top, maar daar durf ik niet mee af te drogen.

  BeantwoordenVerwijderen