vrijdag 23 maart 2012

Een beetje spelen...

De laatste tijd ben ik alsmaar bezig aan grote projecten... het crisisdekentje, de huizen van Hawk, Run, Hollow en patchworkvingerhoedjes en de huisjes van het scrapproject. Tijd voor even lekker spelen... anders wordt het wel erg ernstig!
Gelukkig was daar deze week de nieuwe Mollie Makes. Het valt me op dat er dikwijls artikelen in staan van Nederlandse ontwerpsters en blogsters. Zo staat er dit keer een leuk stukje in over Ingrid van ing-things. Dat deed me denken aan de appeltjes die zo ooit als patroontje op haar blog zette. Appeltjes... Rafeltje toch, je zit in het verkeerde seizoen!
 Appeltjes beginnen als appelbloesem... goed zo! Dit patroontje komt trouwens uit het boekje: 100 bloemen om te haken en te breien. En zo begon het speelkwartier... even niet al die ernstige grote werken...

"Te laat, te laat!" Heee, ging daar niet net een wit konijn? Ook Mollie besteedt aandacht aan Alice in Wonderland. Alice is hot... overal kom ik Alice tegen. Let er maar eens op... Maar goed, het speelkwartier was nog niet voorbij...

Dit dametje kwam  gezellig bij me zitten op tafel. Ze wilde haar sjaal af en die muts ook. Het is warm hoor...

Al snel had ze door dat ik een zomerjurkje maakte... Ohh, is die voor mij???  Helaas moest ik haar teleurstellen: het jurkje is voor Mollie Muis... uit een vorige aflevering van Mollie Makes... Maar Mollie Muis is nog niet klaar, daarvoor moet ik eerst een ander speelkwartier organiseren...
"Mag ik de jurk passen" vroeg het dametje nog... Nou vooruit dan maar.
Maar ze mag hem niet houden hoor.... Ze vond het wel moeilijk, maar is nu weer heel tevreden in haar doosje in de kast....
Tot het volgende speelkwartier!

8 opmerkingen:

 1. wat een aantal lekker kleine werkjes! allemaal leuk, zeker ook je getekend exemplaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het stond haar trouwens beeldig !
  Fijn zonnig weekend
  Mapi

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha, jij bent lekker bezig geweest, leuk zeg! Herkenbaar hoor, met al die grote klussen is het soms zo heerlijk om even wat kleins te maken...! Meteen resultaat en een goed gevoel!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik zit weer grinnikend je blogje te lezen. Dat eigenwijze huppelkonijn en "ohhh, is die voor mij..." wat zo'n beetje Sophies favoriete uitspraak is. Je wordt erg vrolijk van het lentezonnetje, merk ik. Een goed weekend met alle beestjes en de oude mevrouw Rafel..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een lentegarderobe is nu wel fijn met dit heerlijke weer, al staat het rode pakje haar ook erg mooi. Het is dus voor muis, moet ze nog even geduld hebben en wij ook.
  Fijn weekend,

  BeantwoordenVerwijderen
 6. O, een mooie jurk. Mijn moeder maakte, vaak samen met mijn oma, voor mijn zussen en mij altijd nieuwe jurken voor de Pasen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. heerlijk bericht!
  die muizen hebben het goed daar...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ook alweer zoiets leuks gr marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen