donderdag 29 maart 2012

Twijfelen

Ongeveer een week of twee geleden wilde ik m'n draadjesbak eens goed gaan opruimen. Maar dat ging niet hard want ik kwam een flinke stapel granny squares tegen.
Al snel lag de huiskamertafel vol met gehaakte lapjes... wat was dit leuk... en waarom had ik het niet afgemaakt? Ik nam me voor om de komende weken de vierkantjes aan elkaar te gaan zetten, zodat het dekentje eindelijk eens af kwam.
Waaom bleef het eigenlijk zo lang liggen? Nou, dat is nogal eenvoudig: ik haakte de blokjes in de tijd dat Lizzy een (heel stout) pupje was en ik met een zwaar gekneusde enkel (die na 8 weken zitten toch echt gebroken was!) machteloos op een stoel orders uitdeelde aan het hondje dat toch lekker niet luisterde!


Inmiddels zitten de blokjes aan elkaar. Maar ik wilde er een randje om. Eerst een proefje. Randje vasten met lichtblauw, randje vasten met donkerder blauw en dan een picootje met rood. Maar o, wat was het onrustig. Nog maar iets proberen.

He, daar is weer zo'n wit konijn dat alsmaar "Te laat, te laat roept!"

He, ben helemaal de draad kwijt! O ja, de rand van het gehaakte dekentje: Uiteindelijk na veel getwijfel koos ik voor een randje lichtblauwe en een rand middelblauwe vasten met daarop een schulpjesrand van 1 vaste, 1 vaste overslaan, in de volgende vaste: 1 halfstokje, 3 stokjes, 1 halfstokje, 1 vaste overslaan, 1 vaste. En dat is bijna klaar...
Maar eerst even met cakejes naar de plaatselijke boekwinkel: ze gaan in de winkel de klanten de weg wijzen naar de stapels met boeken met als onderwerp cupcakes bakken. Het ene boek is nog mooier dan het andere! Om van te watertanden.

We moeten wel opschieten want het is bijna sluitingstijd.

8 opmerkingen:

 1. Wat schattig dat dekentje. Echt hele lieve kleuren.

  En die cupcakjes zien er uit om op te eten.
  Kim en Jill maken ook graag cupcakjes, maar dan om op te eten.

  Roze groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi dat randje, goede kleuren om het rustig te houden.
  Komen je cupcakes op een schaaltje bij de boeken? Wat een leuk idee! Wij kregen ook een paar nieuwe boeken binnen in de bieb - de beeldigste versieringen kun je op een cupcake maken. Super!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een nare periode heb je toen gehad, maar dit haakwerk zal je toen wel opgefleurd hebben. Mooi vrolijke kleurtjes. Goed dat je het afgemaakt hebt. Cupcakes zijn om op te eten, zo mooi ;)
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je cupcakes zien er uit om in te bijten... Je dekentje heeft mooie kleuren, lekker vrolijk. Ik zie al een kleuin stout hondje voor me dat niet wil luisteren, snap het ook wel een beetje van het hondje...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk uitziende cupcakes en het randje is helemaal het einde.
  Groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie kleuren, ziet er nu al geweldig uit !
  liefs en een fijn weekend.
  Mapi

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ooh, wat zien die er lekker uit! De granny's zijn ook geweldig!
  groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 8. die hazen en konijnen toch ;)
  kom je daarna mijn granny's aan elkaar zetten?
  die winkel boft met jou!

  BeantwoordenVerwijderen