donderdag 8 december 2011

Theedoeken

In het voorjaar van 2010 was het ineens helemaal in om een theedoek te borduren. Gedeeltelijk kwam dat ook omdat bij AH leuke doeken te koop waren met rode randjes. En... de stof was heerlijk aftelbaar, dus ideaal voor kruissteekpatronen. Maar Rafeltje heeft dikwijls niet zoveel zin in al dat telwerk en daarom koos zij voor patronen met een steelsteek. Natuurlijk zou ze dat zelf wel even tekenen... Maar ja, wat moest ze kiezen als onderwerp?
Er lag nog een hele stapel tekeningen van een cursus die ze deed op de Vrije Acacdemie in Vlaardingen in het seizoen 2002-2003... en laat er nu eentje de titel "huishoudstress" hebben. Tja, dat past wel bij een theedoek. Als ik het nu terug zie, zie ik wel dat ik een heel vrije vertaling van de tekening heb gemaakt. De doeken werden per 2 verkocht. Dus was er nog eentje over. Die gebruikte ik om engeltjes op te borduren voor Kerstmis. Op mijn oude blog stond ook het patroontje, maar helaas... het is verdwenen in cyberspace... en zelf heb ik geen kopie van het patroon meer... Maar het is eenvoudig na te tekenen mocht je dat heel graag willen!
Helaas kreeg ik de doek niet meer af voor de Kerst en bleef hij liggen. Maar nu niet meer nu is ie af! De doek is wel wat kreuekerig, maar na een keer wassen heb je dat vaker. Erg mooi gestreken is hij dus niet. Maar wel klaar om deze periode te gebruiken.

8 opmerkingen:

 1. Leuk, leuk, leuk! De tekeningen uitgevoerd in de steelsteek geven een groots effect!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. super, je huishoudstresstheedoek (mooi scrabblewoord ook :) en je engeltjes zijn schattig, líef

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit is nou tekenen met naald en draad, PRACHTIG!!!!!
  groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. beide doeken zijn heel mooi geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind ze prachtig, dat is een feestje om mee af te drogen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ontzettend leuk geworden.
  Geniet ervan.

  Jacqelien

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat ontzettend leuk. ik heb er met mijn neus opgezeten om alles goed te kunnen bekijken. als ik meneer/mevrouw HEMA of AH was, nam ik ze meteen in productie. succes gegarandeerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel erg leuk! Ook anno 2016 ;-). Graag zou ik zelf ook zoiets maken voor een collega die afscheid neemt, maar hoe krijg je het patroon op de theedoek?

  BeantwoordenVerwijderen