maandag 19 december 2011

Overbevolking

In het kleine koelkastdoosje waarin alle beestjes van het 365-dagen project worden opgeborgen is het de laatste tijd een gemopper en gemor van belang... Opmerkingen als: "het is niet eerlijk"en "zij wordt altijd voorgetrokken" zijn niet van de lucht.
Het wordt dan ook al wat vol in het doosje! En je begrijpt... soms is het moeilijk om iedere dag iets te verzinnen. Sint... tja, daar waren we gebleven... dacht een duit in het zakje te doen door kikkers en muizen te geven. Erg lief van Sint, maar ze kunnen natuurlijk niet in het doosje... stel je voor dat ze smelten! En... van opeten zal het ook wel niet komen: die dingen zijn smerig en lekker tegelijk. Brrr.
Mijn oplossing als ik een dagje geen tijd heb of vastloop is om een geitje te tekenen. Ik ben een van de 7 geitjes, zegt het wezentje dan, ik kom uit de klok.... Of ik zal eindigen met 7 of 70 geitjes... de tijd zal het leren!

Maar terug naar het gemor. Alle beestjes kregen een presentje van de Sint. Maar er was maar een diertje die dat mocht laten zien. Loten dus. Dit hondebeest kreeg zefs meer: 1- een pop met vlechtjes in het haar, 2- een snoezig jurkje kant en klaar, 3- 2 kaatsteballen in een net en 4- een letter van banket!
Toen kwam op een dag Rudolf,  het rendier, in campingsmoking nog wel, en die mocht direct op mijn hoogstpersoonlijke postzegel... Weer gemopper...
Daarna moest ik de Hulstkoningin en de beide Klimopprinsesjes nog kiezen... Nee, het bleef nog lang onrustig in het koelkastdoosje, te meer daar alle kleine hondjes direct een roze trui eisten omdat ze het zo koud hadden! Maar daarover de volgende keer meer.

8 opmerkingen:

 1. Wat zijn ze toch allemaal stuk voor stuk enig! Ik kan er zo van genieten iedere keer. Ik heb gewoon iets met dieren als ze vermenselijkt zijn en het sprookjesachtige.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. zo zie je maar weer: dieren zijn ook mensen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik lees hier weer met een glimlach.
  En die campingsmoking, hoe bedenk je het.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik word hier zo vrolijk van, zo zijn enig

  Alvats een hele fijn vakantie
  Wij wensen jullie hele fijne kerstdagen toe en een heel gelukkig en gezond en liefdevol nieuwjaar
  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha Annie, Dank voor je reactie op mijn blog. Fijn iets positiefs te horen. Had jij er ook chem bij?
  LiefsAnsje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Sorry, je naam verkeerd geschreven Anny, ik geef de stress de schuld maar
  LiefsAnsje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Anny zou je me prive willen mailen?
  LiefsAnsje

  BeantwoordenVerwijderen