vrijdag 30 december 2011

365 dagen projecten

Ook ik ben gevallen voor het "building houses from scaps"project. Hoewel ik echt niet de verwachting heb om ooit te eindigen met 365, nee komend jaar is een schrikkeljaar, 366 huisjes. Als ervaringsdeskundige moet ik zeggen dat zo'n project, dat een jaar duurt heel veel doorzettingsvermogen vraagt. Mijn beestjes lopen (???) nu nog lekker, maar het is geen garantie dat ik de 365 vol maak. Al heb ik wel ervaring met kortere projecten, zoals een zomer elke dag een striptekening maken en dit jaar nog: het mailartproject in mei. ( Dat was best wel pittig: een gezwachelde arm en halverwege de verdenking van alweer borstkanker. Dat laatste was gelukkig niet zo, maar goed, het kost wel veel energie en geeft veel stress!) Maar goed, ik doe toch mee aan het huisje-bouw-project. Ik ga een klein huisje maken. Na veel tekenen en wat proefjes ( die ik nog niet mag laten zien... ) ga ik voor kleintjes. En ik koos rood, wit en beige stofjes. Het lijkt wel of rood het nieuwe Anny-groen is ! Voor niet ingewijden: Anny-groen is geelgroen dat je al jaaaaaaren in m'n werk aantreft. En dat mijn omgeving kent als Anny-groen. Kijk, net als op onderstaande foto:
En dan nog een nieuwtje... Loani schreef in een reactie op mijn blog (ik ga er vanuit dat iedereen niet constant alle reacties navlooit!) dat komend voorjaar haar boek Really wild teacosies in het Nederlands verschijnt. Weer eens iets anders dan kerstballen: theemutsen... breien.
Ik raakte er vorig jaar aan al helemaal verslaafd aan... Het is zoooo leuk!
Nou, nog eentje dan... om het af te leren.... Overigens bedenk ik me nu, dat een 365 dagen project wel een beetje een uitdaging in zich moet hebben. Dat huisjes bouwen is vooral lopende band werk... En je leert er niet zoveel van, terwijl een tekenproject, zoals de beestjes een uitdaging blijft... en ik kan nu een kliko tekenen en een rollator... en dat had ik zonder het project noooooooiiiiiit gedaan.

6 opmerkingen:

 1. helemaal mee eens, Anny, de factor uitdaging ontbreekt in de huisjes. Dat was wel wat me aansprak in de Dear Jane die ik rond 2000 maakte. alle blokjes anders en al maakte ik niet iedere dag een blokje, er waren er toch wel meerdere per week gemiddeld. Toch ben ik heel benieuwd hoe jouw huisjes er uit zullen zien straks, want een quilt zonder uitdaging? die bestaat niet bij Anny ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dat wordt een hele stad! ik vrees dat ik tijd noch discipline heb voor zo'n project.
  succes met je voornemens maar vooral een GEZOND 2012 gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heel veel plezier met een nieuw project. mijzelf kennende doe ik maar niet mee... genoeg andere dingen hoop ik natuurlijk wél te doen.

  een heel goed 2012!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk !!! huisjes ..... ik ken het project niet maar neem aan dat we het hier wel gaan volgen ???

  Anny fijne jaarwisseling en tot volgend jaar .

  warme groet Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het thema heel leuk, maar - steeds hetzelfde patroon spreekt me niet zo aan. Je zou wél allerlei maten kunnen maken (jij was ook al wat aan het experimenteren, las ik). Ken je het boek Liberated Quiltmaking"? van Gwen Marston. Je maakt blokken uit de vrije hand. Zo blijft het spannend. Je vult de tussenruimtes aan met stroken, vierkantjes enz. Als je zo gaat werken weet je niet waar je uit zult komen... Zoiets lijkt me heel leuk om te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een mens is nooit te oud om nog wat te leren of te ontwikkelen. Dat 2012 een creatief volle voortzetting mag zijn als het afgelopen jaar met veel gezondheid en geluk.

  BeantwoordenVerwijderen