donderdag 20 oktober 2011

Worteltaart en tekkels

Gelukkig heb ik lezers die meedenken... Zij merkte vorige week terecht op dat ze nog een worteltaart miste bij al de beestjes van de dag met een wortel. Kijk, zo kom ik op den duur wel tot 365 beestjes!
Iedereen kent wel het grapje van het konijn dat telkens bij de bakker komt vragen of hij ook worteltjestaart verkoopt... Nee, is telkens het antwoord. Maar op een goede dag is de bakker het zat. Hij bakt speciaal voor het konijn een worteltjestaart en is hevig teleurgesteld als het konijn nadat hij heeft gehoord dat de bakker vandaag wel worteltaart heeft uitroept: Vies he!!!
En dat denken meerdere mensen. Toch is het gebruik van wortel in gebakrecepten al eeuwen oud. Al in de middeleeuwen werden wortelen, maar ook pastinaken en rode biet gebruikt om gerechten zoeter te maken. Er was nog geen suiker. Later ging die wetenschap verloren maar vooral tijdens de 2e wereldoorlog komen er in Engeland weer veel recepten met geraspte wortel te voorschijn. Tegenwoordig gebruiken we de wortel vooral om het gebak wat vochtiger te maken. Ook courgette is helemaal in tegenwoordig.

Naast onze kleine koksmaatje was het deze week allemaal tekkel wat betreft de 365 beestjes... Kleine Lizzy heeft een grote vriend: tekkel Joop, die echter in Spanje woont. Een Spaans hondje dus... Niet te verwarren met een Spaans hondje waarover Rasha Peper schreef... Lizzy dacht dat ze Joop de vorige week zag... zou hij nu al terug zijn... helaas... het was een andere tekkel!

Toch vond ik er inspiratie in... en zo werd een heel clubje van zeer lenige tekkels geboren...

3 opmerkingen:

  1. Ze zijn weer helemaal te gek gaaf!!Ik ben wég van de flamencodanseres.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ben benieuwd wat Spaanse Joop voor pakje aan krijgt :) Alles goed met Lizzy en haar eerste danspasjes?

    BeantwoordenVerwijderen