dinsdag 18 oktober 2011

Werken met inkt

Allereerst maar eens een journalblad uit de oude doos. Ooit bij de start van mijn blog, zo'n 2 jaar geleden (nog bij web-log, hoe zou het nou toch met weblog gaan?) heeft deze in een van de eerste logjes gestaan. Het is er een uit een serie waarin ik allerlei kleuren "verken". In tegenstelling met de journals die ik hieronder ga laten zien bestaat de ondergrond uit acrylverf en is er ook met papier gewerkt. Er staat een dichtregel in uit een gedicht van Tjitske Jansen: de dag is zo grijs als haring. En dat vond ik wel toepasselijk voor een dag die heel grijs begon maar die nu toch met zon afscheid neemt.
Hier het bekende konijn van dee afgelopen week. Helemaal af. Heerlijk dat werken met ecoline. Daarna is het mogelijk om de ondergrond nog met allerlei materialen te bewerken. O.a copic markers en gelpennen. Dat gaat niet meer bij een ondergrond van acryl. Het zou kunnen bij een ondergrond van aquarelverf, maar dat spettert niet zo vol van kleur als deze inkt..
Inmiddels heb ik de smaak zo te pakken dat ik nog maar een journal maakte... Ook een kleintje van 20 x 20 cm net als de vorige. De grijze is groter. 24 x 30 cm. En past dus mooi in een wissellijst.

6 opmerkingen: