vrijdag 14 oktober 2011

Tekenen met Hundertwasser

Overigens weet ik niet of dat wel de juiste titel van de cursus is die ik komend jaar ga volgen. Maar ik noem hem zo: tekenen met Hundertwasser. Hier het resultaat van de eerste les. De bedoeling is om het werk nog verder door te werken, maar met dit resultaat was ik al best tevreden. Er eerst maar eens een foto van gemaakt zodat, als ik hem verknoei met opwerken ik het eerste resultaat nog heb.
Het is een enige cursus. Nog nooit heb ik een les gevolgd die zo goed was voorbereid! En... de cursisten hoeven niks mee te nemen. Alle spullen staan aan het begin van de les klaar. Wat een verwennerij! Bovendien wordt telkens een klein deel van het werk van Hundertwasser belicht zodat je niet verzuipt in een veelheid van beelden! De bedoeling is om aan het eind van de cursus te komen tot een ontwerp dat in stof kan worden uitgevoerd.
We werken met inkt (ecoline) en dat is een materiaal waar ik in jaren niet meer mee gewerkt heb. In een oud koekblik vond ik allemaal potjes die uitgedroogd waren maar ook deze schatjes van Winsor en Newton, die nog helemaal goed waren. Vooral de verpakking vind ik zo mooi. De potjes zijn minstens 30 jaar oud! Maar om er lekker mee te werken kocht ik er wat ecoline bij en ging aan de slag:
Al maanden heb ik geen journal meer gemaakt (mijn gewone dagboek ziet er zo netjes uit: ik knoei er eigenlijk veel te weinig in!) en het leek me leuk om zo de mogelijkheden van inkt weer te ontdekken. Hij is nog niet af. Met dit mooie weer ga ik eerst lekker buiten genieten... en als het regent is ie de eerste om af te maken!

8 opmerkingen:

 1. dat ziet er nu al bijzonder uit. Alleen al voor de heb... die mooie potjes Windsor inkt, ik moet ze ook nog ergens hebben. Je bent wel lekker kleurig bezig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat mooi kleurig, ik wist niet dat die inkt er in zoveel kleuren was! (zegt ook wel iets over mijn talent op dat gebied ha,ha) Het ziet er in ieder geval mooi uit.
  Hoe breng je zoiets op papier? met een kwast?
  groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat schitterend van kleur
  Heel mooi,
  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat lijkt me ook een geweldige cursus. Inkt, dat is voor mij ook lang geleden! Laatste was met sepia zo'n jaar of tien geleden. Ook met deze kleuren. Ook ik moet nog ergens potjes hebben staan.
  Leuk dat je dat laat zien! Mijn tekeninteresse bloeit weer helemaal op :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat een leuk resultaat heb je gekregen, met een prachtig kleurgebruik. Vrolijk en sprekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel aparte eigen stijl !!!
  Ken je de quilts van Mien B in deze stijl ??

  Heerlijk die inktjes etc., en dat na zo'n tijd.

  Mooi weekend !!...MM

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een enig werkstuk - zo vrolijk. Ik ga ook eens op zoek naar oude potjes. Deze komen me zo bekend voor... noit weer iets meegedaan. O ja, kalligraferen, daar had ik zo voor.
  Succes met Hunderwasser. Daar kun je je op uitleven!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind je Hundertwasser prachtig zoals die er nu uitziet, ben benieuwd naar het vervolg.
  Wel grappig, hier zit de ecoline ook in een koekblik.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen