dinsdag 25 oktober 2011

Elke dag een steekje...

is een hemdsmouw in het jaar, zegt het spreekwoord. En kijk... het werkt. Door mijn oedeemarm kan ik niet meer zo lang achterelkaar aan m'n brei- en borduurwerk werken. Maar ik wil het werk ook niet laten liggen. Daar is het veel te mooi voor. Vorige week had ik bijna de laatste rij van mijn Anemoonstola af.
En gistermiddag lukte het zelfs om alle 291 steken voor de bovenrand op te nemen... Gezellig even een uurtje bij de radio. Een beetje een jaren 50 sfeertje: radio, thee en een breiwerkje. Oei!!! Het brengt een beetje m'n kindertijd terug. Mijn moeder luisterde in die tijd ook altijd naar de radio. Op maandagmiddag Ate Dorenbos met Onder de groene linde... heel oude liedjes gezongen door stokoude mensjes met kraakstemmetjes. Op dinsdag Jacob Hamel met het Avro's kinderkoor en op woensdag was er de Vara met om half vijf min of meer klassiek voor en door kinderen... Donderdag wordt moeilijker. 's Avonds was er Koek en ei. Dat begon met: "How do you like your eggs in the morning"... van vrijdag en zaterdag weet ik niks meer. Maar op zondagavond was er een hoorspel: Wel Annemarieke... Nee, ik ben een echte radiofan. En al luisterende groeit het werk.
Ook doe ik af en toe een steekje aan de kerstballen... Ik heb er nu 5 af. Allemaal van katoen omdat ik ze passend bij m'n kerstsokjes  (nee, niet van mezelf... van m'n boom!)wil hebben. En.. die ballen wekken een heftige begeerte op bij Lizzy...oh, kon ze er maar eventjes mee spelen... eventjes maar... please???

10 opmerkingen:

 1. Precies de goede aanpak, lijkt me. Toch doorgaan en uiteindelijk heb je een prachtige shawl, ondanks de pijnlijke armen.

  De ballen vind ik ook super! Ik heb mezelf er nog niet toe kunnen brengen het boek te kopen. Misschien voor m'n Sintverlanglijst...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. je ballen zijn super en je anemoonstola een pláátje! Met iedere dag een draadje kom je er ook

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Was dat op maandagmiddag - Onder de groene linde? Ik weet het ook nog, die oude mensen, die zulke bijzondere liedjes zongen. Ik weet ook nog: "Het klokje van zeven uur", voor we op bed gingen. En Paulus de Boskabouter....
  Je sjaal is een plaatje, wat een mooie kleuren!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dan maak je er toch 1 speciaal voor lizzy. Voor dat lieve hondje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik kijk met ontzag aan je stolasjaal. ik heb een tijdje geleden een ingewikkeld iets op de naalden gezet maar daarna de moed verloren om verder te gaan. misschien wat meer naar de radio luisteren???

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het ziet er allemaal heel mooi uit, de stola is prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je stola is prachtig, zowel model als kleuren. Doet al heerlijk warm aan. Het gaat goed met je kerstballen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je stola lijkt wel een kunswerk, echt héél mooi !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. oh your stola looks wonderful, can you tell me where from is the pattern?
  your blog is very lovely to show.
  hava a good time
  mg elfriede

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @quiltcat: the pattern is from http://astridsdutchobsessions.com and was published in the dutch edition of the magazine Anna last april

  BeantwoordenVerwijderen