zaterdag 2 maart 2013

Groots en meeslepend.

Ooit gebruikte ik deze titel voor een striptekening. Maar dat mijn huis- tuin- en keukenleventje ook groots en meeslepend was tja, dat wist ik nog niet.
Totdat ik dit boek in handen kreeg:
Een Nederlands boek met en over artjournals. En zo herkenbaar! Gelukkig zijn er nog meer mensen die meerdere dagboeken bijhouden en voor wie stofzuigen en andere huishoudelijke taken (of liever het schrijven en tekenen erover) een groots avontuur is. Ik ben pas in het boek begonnen maar het is een feest der herkenning. Wat me trof was de gedachte dat als je dat ene boek maar had... (DIT bijvoorbeeld!) dat dan de wereld voor je zou opengaan...(wat journalen betreft dan...)
Het is even wennen aan de "handgeschreven" tekst van het boek, maar dat gaat snel. Dus... is het waarschijnlijk wel een goede inspiratiebron voor me. Bovendien heb ik in het rommelkamertje een plekje gemaakt om ongestoord te kunnen kliederen met verf.
  Herken je het computerbureautje dat iedereen 15 jaar geleden wel moest kopen om alle computertroep op te zetten... nu kan ik alles volgen op een tablet kleiner dan een A4tje! Ik kan nu de rommel die ik maak rustig laten liggen zonder dat ik stoffen zit te verknoeien met verf- of inktvlekken. En ja, het is wel heel luxe: 2 atelierruimtes. Ik besef dat heel veel van jullie genoegen moeten nemen met een klein eigen hoekje.

5 opmerkingen:

 1. Heerlijk en netjes ziet dat bureautje eruit, ik ben benieuwt voor hoelang, maar creëer en laat ons meebeleven zou ik zeggen
  Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gezellig om even bij jou binnen te mogen neuzen :) En wat een leuk boek lijkt me dat!! Fijn weekend!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heb je daar nu een heerlijke plek om ongestoord te kunnen schilderen/tekenen/schrijven. En met dat leuke boek om inspiratie uit op te doen.... Houd ons op de hoogte!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk zo'n eigen plek, wat zeg ik twee! om lekker te kunnen knutselen, tekenen, schilderen en schrijven!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er gezellig uit op dat plekje. Heerlijk om daar te vertoeven.
  Fijne zondag.

  BeantwoordenVerwijderen