woensdag 19 september 2012

Nutteloos?

Afgelopen zaterdag liet ik even het koffertje met nutteloze zaken zien. Nutteloos, maar o zo leuk. M'n breirol hoort erin. Maar ook die leuke kleine rode borduurtjes waar ik geen weerstand aan kan bieden. Ik moet ze gewoon maken.
Even een kijkje dichterbij. Ooit hadden we als quiltgroep het idee om een quiltje van oud linnengoed te gaan maken. Dat kwam niet van de grond. En oud linnengoed... of het is te mooi om te verknippen of zo versleten dat het niet verstandig is. Dus begon ik maar met wat kleine borduurtjes te maken die ik tussen nieuwe stofjes wilde verwerken. Nou er kwam niks van. Dus nu wonen die kleine lapjes in het nutteloze koffertje. Onder de kleine lapjes het rode lapje dat ik nog aan het borduren ben en waarvan ik het patroon bemachtigde via   haar en ze is ook een groot fan van The Great Brittish Bake-Off! Wat heb ik gisteren weer genoten! Het brengt me telkens weer terug naar de jaren dat ik ellenlange kooklessen overleefde om ooit kooklerares en dietist te worden. Rampen gebeurden er in die lessen. Flensjes die niet uit de pan kwamen, terwijl het een proefwerk was... een vloer bezaaid met geschaafde amandelen tijdens het examen door de zenuwen... Huilende klasgenoten.
Wat niet echt nutteloos is dat ik bij de reacties de woordverificatie maar weer eens heb ingeschakeld. Er is weer een of andere leukerd die me medicijnen wil aansmeren via het blog... Jammer, want het is lastig. Maar het is nodig!

8 opmerkingen:

 1. Ik vind het lleuk om reacties op m'n blog te krijgen maar moet jammer genoeg woordverificatie invoeren om spam te vermijden. Sorry. Anny.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. he wat vervelend dat er zulke klieren zijn waar dat voor nodig is leuk die oude werkjes gr marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi toch zo'n nutteloos koffertje, je kunt er zulke mooie borduurtjes in kwijt.
  Lieve groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat fijn zo'n koffertje! Leuk om altijd in de rommelen.
  Liliane

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat een heerlijk koffertje!

  en op zich is die woordverificatie op zich natuurlijk niet erg, maar het is vaak echt onleesbaar! en dan moet je t 4x intypen. ik zie internationaal heel veel geklaag, ze zijn kort geleden op een ander systeem overgestapt denk ik.

  nou ik doe een poging :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Anny, af en toe heb ik ook vervelende mail, maar blogspot haalt het er keurig uit, de reacties staan niet op mijn blog! Heerlijk die nutteloze werkjes! Outsiders vragen altijd waarom je dingen maakt en wat je ermee doet. Dat vraag ik toch ook niet aan iemand die wandelt, schildert, beeldhouwt of op ballet gaat?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zie het meer als een.inspiratiedoos. Eerst van alles verzamelen en dan komt er na een tijdje ineens een goed idee uit voort.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja dat ziet er zeker gezellig uit hoeze nutteloos ? Je geniet er toch van daar gaat het toch ook om.
  groet, Marianne

  BeantwoordenVerwijderen