zaterdag 1 september 2012

Broddelen

Nou, die broddellap van Joke (klik) doet z'n naam alle eer aan!
Patroontje no. 15 kostte me uren! Sinds het gevecht met het gebreide slabbertje in de 6e klas van de lagere school heb ik niet meer zo zitten knoeien! In de ene naald moest je eerst een omslag maken en daarna minderen door een steek af te halen en daarna overde gebreide steek heen halen. In de volgende naald was het juist 2 steken minderen door samen te breien en dan een omslag te maken... De bedoeling was om 8 keer 4 naalden van het patroon te breien. En ooo, wat was het verleidelijk om het bij 6 x 4 te laten. Maar... Rafeltje breide keurig alle naadjes. Goed zo Anny!
Gelukkig gaat de pinwheelsjaal beter:
alleen is nu de foto niet scherp! Ik ben nu aan de 24ste rand en ik moet tot 30 (als ik tenminste goed geteld heb bij Wieke. Daar (klik) staan al meerdere kant en klare sjaals op het blogje van afgelopen donderdag.
Verder was er vandaag open dag bij de Quilthoeve hier in het dorp. Het was er erg gezellig. En ze boffen altijd met het weer. Want gisteren waren al die gezellige kraampjes buiten weggewaaid!
Ik verwende mezelf met een pakketje voor een flink speldenkussen van Soed Idee

4 opmerkingen:

 1. Schouderklopje voor doorzettingsvermogen! :-)
  De voldoening is misschien wel groter als het dan toch lukt.

  Mooi, je pinwheel!!

  En dat pakket van Soed Idee is helemaal geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ha,ha, broddel-anny, nou, eerlijk gezegd kan ik er ook wat van ;) Ik heb nog naar je uitgekeken want ik had je op 'koffie met babbel' willen trakteren ergens in 't dorp. Ik mail je wel eventjes achter de schermen voor een afspraak. In mijn tasje gingen ook wat 'soed-ideetjes' mee naar huis, voor later....:)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb je gemist bij de koffiekraam...!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. van die pinwheel kan een mens geen genoeg krijgen!

  BeantwoordenVerwijderen