zaterdag 29 september 2012

Met vlechtjes.

Een breiwerk opzetten met een gevlochten opzet... het is prachtig maar ik had het nog nooit gedaan.
Tot gistermiddag. Toen  ben ik er eventjes voor gaan zitten. En het lukte boven verwachting mag ik wel zeggen! Ik leerde het uit een boekje. Maar wel een heel duidelijk boek: Warme handen, het boek met patronen van Estlandse wanten en polswarmers. Het is in eigen beheer uitgegeven door de Dutchknitters. (klik)  Vorig jaar bestelde ik het boek via m'n vaste boekhandel. Op de een of andere manier bleef het ergens steken en kwam het pas laat in de winter weer boven water... Te laat om nog met plezier wanten te starten.
Maar nu wil ik toch echt eens wanten gaan breien. Het eerste en laatste paar breide ik op de huishoudschool! Rood waren ze. M'n vriendin breide zachtgele. Helaas werden die heel groot! Zo groot dat ze er nooit in zou groeien. Nu moesten we alles, ook onze wanten afpassen bij de directrice. En wat zei die handigerd: "Ja, maar ze zijn voor m'n grote broer!"Ja, ja, zachtgele wanten!
Rest nog de pinwheel update. Op de een of andere manier is het moeilijk om hem scherp op de foto te krijgen. Het lijkt wel of het fototoestel er draaiierig van wordt. Op de Westlandse Bee afgelopen week, waar ik natuurlijk ijverig zat te breien, kreeg ik de vraag:"Wat is toch een pinwheel?"Wel dat de naam van een quiltblok bestaande uit 4 diagonaal samengestelde blokjes... het lijkt op een molentje en als een patroon goed is samengesteld gaan de molentjes ahw draaien.

7 opmerkingen:

 1. wat zal grote broer blij geweest zijn met zijn zacht gele wanten :) Een mooi verhaal! Leuk dat je Estlandse wanten gaat breien voor jezelf. Ik ga ze vast een keertje zien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ben nu al benieuwd naar de wanten! veel breiplezier de komende dagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben benieuwd naar je wanten.
  De sjaal is ook in wazige toestand prachtig ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dag Anny,
  Omdat ik geen email adres van je heb probeer ik het op deze manier.
  Ik zag dat je aankomende vrijdagochtend naar de Bee van de Quilthoeve gaat. Ik las in je blog-bericht borduren op 8 september, dat je je inspiratie haalt uit het boek painting with stitches. Hetgeen je liet zien, prachtig. Omdat het boek niet meer in Nederland te krijgen is is mijn vraag aan jou, zou je het boek mee willen nemen zodat ik het in kan kijken op de Bee.

  met vriendelijke groet,
  Tjitske Boersma.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ Tjitkse,

  Zometeen leg ik het boek direct klaar. Tot vrijdag. Anny,
  .

  BeantwoordenVerwijderen
 6. huh? gevlochten opzet? heel intrigerend maar nog nooit van gehoord.
  maar ook op deze foto is je pinwheel prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen