woensdag 18 juli 2012

Mola

Vandaag een quiltje uit-de-oude-doos. Mijn mola die nog nooit in een stuk op m'n blog heeft gestaan. Wel blok voor blok op mijn vorige blog bij weblog. Bij mola werk je met reverse applique. Je legt dus niet een uitgeknipt stukje stof OP een andere stof. Maar je legt een of soms meerdere stoffen ONDER de bovenste stof. Die bovenste stof wordt weggeknipt van vastgezet op de onderlaag. Het is een techniek van een indianenstam uit Panama. De quilt die "De negen levens van een lapjeskat" heet heeft in 2001 op de grote tentoonstelling van het Quiltersgilde gehangen. Het patroon van de kat haalde ik uit een bestaand molaboek. De rest verzon ik er zelf bij.
Helaas heb ik de laatste tijd niet zoveel tijd meer over om te quilten. De oude Mevrouw Rafel, die vorige week 95 werd, vraagt steeds meer verzorging, doordat haar gezondheid steeds brozer wordt. Omdat ik alle zorg zo goed als in mijn eentje doe blijft er gewoon minder tijd over. Om dingen te maken, maar ook om blogs bij te houden en te reageren...
Gelukkig lukt breien nog heel goed. Dat is ook gemakkelijk op te pakken en weer neer te leggen als het nodig is... Vandaar dat ik de komende week af en toe even in m'n voorraadje oud werk duik!


10 opmerkingen:

 1. Wat een mooie mola-quilt heb je ervan gemaakt. Het is een prachtige techniek!
  Kun je ook wat hulp van de Thuiszorg krijgen bij de verzorging van de Oude Mevrouw? Zodat je je eigen krachten ook wat kunt verdelen? En de hondjes moeten uitgelaten worden - straks ren je zelf nog in rondjes.. voorzichtig aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig heel mooi die kleuren Gr. Marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 3. leuk om zo mee te kunnen genieten van de ook wat oudere spullen!
  nog gefeliciteerd met je moeder, maar wat een hoge leeftijd, je kunt je voorstellen dat het leven broos wordt. heel veel sterkte met alles wat er op je bordje ligt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige quilt, ik heb nog nooit zo iets gezien.. heel bijzonder! En heel veel sterkte met de zorg voor je moeder, dat zal niet meevallen allemaal..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie quilt!
  Sterkte met alle goede zorgen!
  Lieve groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb de quilt toentertijd gefotografeerd omdat ik hem héééél leuk vond. Tja gek op katten en nog mooi gemaakt ook, Leuk hem weer een keer terug te zien en een beetje te weten wie er bij hoort. Blijf tussen de drukte genieten van de momenten 'rust'.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtige mola Annie. Goed idee om die eens te laten zien. Ik zal mijn mola ook eens plaatsten (knap uiltje)
  Groetjes Ansje

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk om zo een quiltje te zien van lang geleden. Dan geniet je weer opnieuw. Wat een leeftijd heeft de oude mevrouw rafel. Dat mag niet iedereen mee maken zo lang je moeder bij je te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtige molaquilt. Je ziet deze handwerktechniek ook niet zo vaak op de blogs. Veel sterkte met de zorg voor de oude mw.Rafel, maar denk ook aan je zelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtig, Anny, wat is dit een prachtige quilt. En wat lijkt me dat ook een leuke techniek. Ik ben dol op appliqueren, en dit is een variant; toch? Sterkte met het zorgen voor "de oude Mevrouw". Denk ook goed aan jezelf, Anny!
  Groet, Wieke

  BeantwoordenVerwijderen