woensdag 11 juli 2012

Allemaal op de fiets!

Het programma "Tour du Jour" van RTL4 komt vanuit ons dorp. Het hele Wilhelminaplein is ingenomen door een enorme tent waar vanuit de uitzending plaats vindt. Dat betekent ook dat de woensdagse weekmarkt geen plaatsje meer heeft... daarom is het markt in de straten rondom het plein. En dat is reuze gezellig. Veel leuker dan alles bij elkaar. Tenminste... dat denkt Mevrouw Rafel.
Al dat gefiets heeft natuurlijk ook invloed op de beestjes:
De allerkleinsten kunnen het natuurlijk niet laten om zelf een wedstrijdje te houden. Maar ook de anderen klimmen maar al te graag op de fiets.
Er is zelfs een wat ouder beestje op een fiets met lage instap. ( Ja, zo eentje heeft Mevrouw Rafel ook! Maar fietsen gaat niet meer zo gemakkelijk.

Daarom gebruikt ze ook wel haar scootmobiel inplaats van de fiets, net als grootmoeder uit Roodkapje.
(Even uitleggen... Mevrouw Rafel kan redelijk goed lopen, niet lang en niet ver, maar fietsen gaat nauwelijks meer. Door de spierziekte ontbreekt haar de kracht in haar bovenbenen.)

Kijk... Roodkapje op haar driewieler...

En wat de kindertjes Muis doen, nou don't do this at home!

9 opmerkingen:

 1. ik zie geen paraplu's - de beestjes gingen kennelijk tussen de buien door fietsen. en mevrouw rafel is een dappere dodo!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zie, dat de kindertjes Muis gelukkig hun staartjes goed aan de kant houden! Stel je voor wat er allemaal kan gebeuren....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. alle popjes op de fiets! ik schreef er ook al (een beetje) over. fijn dat jij zo ook mobiel kunt blijven, al zijn je spieren niet meer zo krachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ooh en ze zien er weer allemaal schattig uit!
  Lieve groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een schattige fietsers allemaal, ze mogen zo hier langs komen voor de wielerronde dan zorg ikvoor de ravitaillering (schrijf je dat zo?) En mevrouw Rafels mag hier vooraan de weg zitten, samen met mij! En dan gaan we klappen en aanmoedigen...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, enig, veel mooier dan de hele tour ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. zijn de diertjes al uitgenodigd in de tourtent? Dat zou wel leuk zijn als wij via de beestjes wat meer inside information zouden krijgen :)
  wat de markt betreft ben ik het met je eens, zo gezellig, al die volle straatjes

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat zijn ze weer enig! Je hebt er zo weer veel bij met het thema fietsen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Schitterend, ik zit echt te genieten

  Fijn weekeinden groetjes Joke vanuit een noodweerland,

  BeantwoordenVerwijderen