woensdag 9 mei 2012

Het vliegengordijn

Eigenlijk gaat dit blogje helemaal niet over het vliegengordijn, nou ja, een beetje... want het begon met opruimwoede:

En alle hoekjes en gaatjes van m'n atelier moeten eraan geloven: het klossenrek...
Alle doosjes en dozen met projecten. Kijk: Holly Hobby is ook weer wakker! Maar nou niet zo hard praten want ze moet nog even verder slapen. Eerst verder opruimen.
Het doosje met de boro bubbles... Ja, zo heten ze officieel. Boro betekent in 't Japans rafels ;-) en bubbles, nou het worden kleine opgevulde bolletjes... voor een vliegengordijn.
Zelfs het speldenkussen krijgt een beurt... Maar ja, is frutselen met lapjes en draadjes niet veel leuker dan opruimen? Een paar steekjes maar:
Kijk, zo leuk is dat nou... en ik kan nog wel even vooruit want tot nu toe heb ik pas 3 slierten klaar.
Ja, ja zei de oude mevrouw Rafel toen ze het zag, zo'n gordijn moet je ook in de winter maken... dan ben je 's zomers helemaal klaar. Maar ja, dit is een tienjarenplan hoor! Het idee van het vliegengordijn speelt al heel lang. Toen ik nog thuis woonde was ik al; met een gordijn van macame bezig... en nu doe ik zo nu en dan een steekje. Vorig jaar, zo in juni zat ik bij m'n nichtje in de auto. En ik hoor het haar nog zeggen... "dat vliegengordijn, dat krijg je dit jaar toch niet meer af". En dat op een toon van... oooo, wat is ze begonnen, wat een klus! Nou, inderdaad het is nog niet af.
Maar ik ben niet helemaal afhankelijk van m'n bubbles, want kijk,
er staan nog wat potten"snoepgoed"die ik ook wel kan gebruiken... maar daarover meer in een volgend blog. Want was was ik ook weer aan het doen? O ja, OPRUIMEN!

12 opmerkingen:

 1. Dat wordt een heel vrolijk vliegengordijn! Ik ben benieuwd naar je volgende logje hierover en naar hoe het er uit gaat zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ziet er wel kleurig uit ,heb zelf ook een ideetje over zo'n gordijn maar dan van repen geleurd kant en kralen maar daarover later meer,ik vind het trouwens een zeer georganiseerde opruiming hi hi gr marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuke weer allemaal met die kleurtjes! Zo kunnen er een hoop restjes worden opgemaakt, zowel draadjes als lapjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha ha, dat vliegengordijn is dan misschien een meerjarenplan, maar ik weet zeker, dat tegen de tijd dat het af is, er nog steeds vliegen zijn ;)! Veel plezier met opruimen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat wordt een heel vrolijk gordijn - ik geniet nu al van de kleurtjes. Alle vliegen uit de omgeving zullen er een omweg voor maken..dit gordijn moét je als vlieg gezien hebben!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik kom hier niet meer weg van die kleurige foto's. Wat is dat opruimen leuk bij jou.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ben wel heel benieuwd als het vliegengordijn af is. De kleuren spetteren er nu al vanaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh wat een heerlijke kleurige boel is het hier !
  Dat wordt een supergordijn, ik zie het al helemaal voor me !
  Liefs en een fijne dag nog
  Mapi

  BeantwoordenVerwijderen
 9. een blogje om blij van te worden: fleurig en het gaat over meerjarenprojecten. soms voel ik me namelijk zó sloom! maar dan weet ik nu weer dat er meer mensen zijn die niet alles in een maand klaar hebben...
  leuk leuk leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat zou ik graag in jou kamertje willen zijn, wat een vrolijk kleuren allemaal
  Hier word ik helemaal vrolijk van
  Fijn weekeinden groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. als je het virus van opruimen te pakken hebt moet je er optimaal van profiteren! en alle vliegen uit de wijde omtrek komen tzt vast nieuwsgierig op dat kleurige vliegengordijn af!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Prachtig vliegengordijn is het denk ik geworden, ik houd namelijk ontzettend van al die kleurtjes.

  BeantwoordenVerwijderen