woensdag 23 mei 2012

Een goede invloed.

Eindelijk heb ik weer wat steekjes gedaan aan mijn vingerhoedjesquilt.
Het lukte me om de afgelopen 10 dagen 7 rijtjes van elk 18 vingerhoedjes toe te voegen! Dat is natuurlijk de goede invloed van de trunkshow van Supergoof...  In het blogje van 12 mei kun je daar meer over lezen. Maar het is wel zo dat een quiltgroepje of regelmatig contact met quiltsters stimulerend kan werken. En dat mis ik weleens. Ik zie de laatste tijd weinig quiltsters. En.. ik weet van mezelf dat ik gauw verveeld ben... ik hou van afwisseling in het werk. Gisteravond zat ik heerlijk te broddelen aan de breirol, terwijl ik me toch zo had voorgenomen om nog een paar steekjes aan de viingerhoedjes te doen! Daardoor duurt het soms jaaaaaaren voordat iets echt af is.
 Bij elke quilt die ik maak hou ik er rekening mee dat ik kan stoppen wanneer ik wil. Ik werk altijd in een rechthoek of vierkant. Dit lapje is nu 42 bij 63 cm. En ik heb er nu 226 lapjes inzitten. Nee, zo klein als de lapjes van Supergoof zijn ze niet. En meer dan 6500 lapjes haal ik ook niet! Dat kan ik trouwens niet meer met m'n elastieken arm...
Die (de arm) heeft het vandaag niet zo gemakkelijk omdat het ineens warm is. Ik moet ineens met die blote arm met kous naar buiten... (tjonge, wat charmant)  ooo, wat haat ik dat ding! Maar dat hoort zegt m'n oncoloog. Je hoort je kous te haten. Nou dat is makkelijk hoor. In de rest van het land was het natuurlijk al eerder lekker warm, maar hier aan de kust hebben we telkens last van zeewind in de middag. Gisteren had ik m'n tuintafel helemaal klaar om buiten te eten... maar het was veel te fris. Nou, dan lukt het misschien vanmiddag! Verleden jaar kocht ik een nieuwe tuintafel. Eentje met een zwart glazen blad... nooit doen hoor. Dat zwart wordt kokend heet! Dit jaar probeer ik het eens met een gekleurd zeil erover.

10 opmerkingen:

 1. Wat een leuke lap vingerhoedjes!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. lekkere kleurtjes heb je in je vingerhoedquilt-in-wording. dat vanheteennaarhetander heb ik ook, maar toch probeer ik me af en toe te focussen. dan moet het af, ook als voorbeeld naar m'n kids...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anny, ik spring ook van het een naar het ander en ik vind dat best prettig. Net een paar sokken afgewerkt maar daar krijg je hier in het oosten wel klamme handjes van.Je vingerhoedjeslap wordt erg mooi!

  Groeten van Veronique.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, leuk je vingerhoedjes!! En heerlijk toch, steeds iets anders handwerken..zo blijft het leuk! De elastieken mouw lijkt me bovendien ook heel warm....ik hoop dat je vergeet dat je'm om hebt!
  En dat tafelzeiltje staat heel knus!
  groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik denk dat we "allemaal" met veel dingen bezig zijn. Het is een hobby en moet leuk blijven en dan is verandering ook wel eens leuk. Iets af krijgen is ook wel leuk en voor mij een stok achter de deur is af en toe aan een tentoonstelling mee willen doen. Dan MOET het voor een x datum af.....
  Jammer van het donkere blad op de tuintafel. Het zeil staat gezellig bij de stoelkussens.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat een mooie vingerhoedjes. Discipline, Anny, discipline :) Gezellig tuinhoekje heb je, vandaag was het wat warmer, ben lekker met Sophie naar "'t dorp" gelopen, er was een kleine kindervlooienmarkt dus we kwamen met een enorme plastic schat thuis, sprakeloos was ze er van ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke kleurencombinatie van de vingerhoedjes!
  Jammer dat je nu last hebt van je arm. Dat lijkt echt niet prettig.
  Het tafelkleed en het kussen in de stoel passen wel erg mooi zo samen. Ik hou zelf ook van die leuke kleurtjes.
  Ik zal het onthouden van die hete tafel... Hopelijk werkt het zeil, maar het zal wel plakken met de hitte.

  Groeten, (e-)Marianne.(blogspot.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heb je inmiddels al aan je tuintafel kunnen eten.
  Met dat kleed ziet het er heel fleurig uit.
  Sterkte met je arm.
  Fijne avond
  Mapi

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Sinds wij tien jaar geleden een hardstenen tuintafel kochten, is mijn verzameling vrolijke tafelkleden enorm gegroeid. Het is kiezen tussen een kleed of iedere middag steengrillen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een gezellig hoekje in je tuin,ziet er zo gastvrij uit.
  Ik hoop je te zien bij Nel op de cursistenavond.

  Zonnig pinksterweekend Petra

  BeantwoordenVerwijderen