zaterdag 12 mei 2012

Een rommelig dagje...

Zucht! Ooooh wat was het vanmorgen leuk! Rafeltje was naar de trunkshow van supergoof bij de Quilthoeve hier in Naaldwijk. Nee, ze heeft geen foto's gemaakt. Alleen maar zitten genieten van al die toch wel van het web bekende quilts. En het allermooiste is dat die quilts gewoon worden doorgegeven en dat je ze zomaar kunt besnuffelen. Bij zo'n gezellige ochtend past een vlaggetje!
Speciaal gestikt voor m'n arme tuinprieel. Misschien herinner je je de leuke rafeltjes nog wel van een paar weken geleden... nou, die kwamen van deze vlaggen.
Vorige zomer zag het er nog zo romantisch uit. Maar af en toe moet ik het dakje van rozen, druif, hop, kamperfoelie en clematis er helemaal af halen om te voorkomen dat m'n buurmans ergste nachtmerrie uitkomt: een wildernis over de schutting. Hij houdt niet van tuinen en heeft een zee van gele tegels: Rafeltje noemt het de woestijn, terwijl hij met afschuw over m'n oerwoud spreekt... En aangezien een goede buur ook veel waard is ziet het er nu zo uit:
Kijk, de roos loopt alweer uit! Gelukkig is er nog een lat... en die ziet er heel wat vrolijker uit:

Maar ik heb het al vaker gedaan en het groeit wel weer vlot aan. Zeker met hop en kamperfoelie. Met het weer wil het trouwens ook niet zo erg vlotten. Wat is het nog koud. Brrr. En vannacht nachtvorst in het binnenland. Maar het is ook de tijd van de IJsheiligen!
En wat maakt deze dag nou zo rommelig... wel, alle gewone dingen blijven ook doorgaan. De hondjes willen wandelen, anders hangen ze van energie aan de lamp. Er moet gekookt bij de oude mevrouw Rafel en er was ook nog plantjesmarkt op het dorpsplein. En... als je de quilts van supergoof heb gezien wil nog maar een ding: aan het werk!
En... ik ging op jacht naar de enige echte moederdagtaart.

 Vorig jaar kocht ik dit exemplaar gewoon bij een bakker. En dat deed de oude mevrouw verzuchtten... Oh, dat is de enige echte.. Maar helaas... dit jaar niet te koop. Had ik dat nou eerder geweten, dat had ik hem zelf gebakken. Maar nu is het daarvoor echt te laat. Nou, dit plaatje dan maar voor alle moeders morgen... en het heeft een voordeel: door ernaar te kijken word je niet dik!
Ken je het werk van supergoof nog niet. Ik kan het me haast niet voorstellen. Neem dan een kijkje op haar blog

5 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat je mocht snuffelen aan de mooie quilts van Goof, ik heb al veel over haar gelezen en bezoek ook vaak haar blog, wat een gezellige duizendpoot is ze!
  Ik zie dat ik heel wat logjes van je gemist heb, wat een vrolijke spullen heb je tussen je hobbyspullen zitten!! lijkt zooo gezellig!
  Ik ga nog even verder lezen hier!
  groetjes en een fijne zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat leuk dat je supergoof hebt ontmoet én al haar beroemde quilts IRL hebt gezien! en ja, daar horen vlaggetjes bij... vorige zondag heb ik ook wat vlaggetjes genaaid, maar ben nog niet zeker over de afwerking. Heb je de 'lijn' ook zelf genaaid?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat ik mij afvraag: hebben de vogeltjes in je tuin nu van die kleurige rafelnestjes?
  (wat een fantasieloze buurman trouwens...)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig leuk dat het een vlaggetjesdag was!
  Ik heb ook genoten!
  En die buurman is echt een rare druif,...
  ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ Anneke, de lijn is een lang stuk biaisband. Dubbelgevouwen en toen met de zigzag vastgestikt. Anny.

  BeantwoordenVerwijderen