woensdag 2 mei 2012

Dichtbij huis

Met deze quilt won ik alweer bijna 10 jaar geleden de quiltwedstrijd van "De Border". De winkel bestaat al lang niet meer. Maar de quilt hangt nog iedere dag in mijn gang. Ik zie hem dus ook iedere dag en hij blijft leuk om naar te kijken. De titel, dichtbij huis, kreeg de quilt omdat het een wedstrijd was met als thema vakantiequilts.  Nou ben ik niet zo'n vakantieganger, ik reis niet graag en door mijn spierziekte ben ik soms zomaar van het ene op het andere moment vokomen uitgeput. En dat is lastig als je reist. Dus zocht ik het dichtbij huis!
Het vrij uit de handgeknipte huisje vormde de basis. Meestal begin ik een quilt met elementen die ik al eerder maakte. Dat was ook bij deze quilt het geval. Dit huisje had ik al en ook een hele serie rode bloempotjes.

Die maakte ik ooit om er een borstkankerquilt van te maken. De bedoeling was om 100 blokjes met bloempotjes te maken en er dan bij 9 geen bloem uit te laten groeien... maar dat werd niks. Op de een of andere manier was dat heel schokkend en confronterend. En al schrijvend ontdek ik ook dat het met die borstkanker ook steeds erger wordt. Toen kreeg 1 op de 9 vrouwen het, nu 1 op de 8 en in 1990 was het nog 1 op de 11!
Maar goed, hier in het Westland worden heel wat potplanten geteeld: dus dat kwam goed uit! En door vanuit het midden te werken kon ik vrij snel toch een mooie quilt opbouwen. Er moest ook een stof in die door De Border geleverd werd. Dat was de beige. Heeeel goed kijken: rechtsboven zie je een flintertje... Ik borduurde de quilt vrij stevig. De bloempotjes zijn ook elk anders geborduurd. Ik heb er wel een foto van, maar niet schrikken: dat rood is slecht te fotograferen, hij geeft bijna licht!

En nu wil iedereen natuurlijk weten wat ik won: 100 euro. Die ik direct omzette in stofjes en een mooi boek van Kaffe Fassett!

10 opmerkingen:

 1. Echt prachtig om zoiets te maken,heb nu mijn eerst quilt klaar en vond het een enorme klus,deze is prachtig kleurrijk kan me voorstellen dat ie nooit verveelt,zal mijn projectje volgende week op het blog zetten,vind de bloempotjes ook mooi gr marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 2. duidelijk een quilt met een verhaal, maar het resultaat is kleurrijk.
  goed besteed prijzengeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi verhaal, heel mooie quilt in prachtige kleuren.
  Als niet quiltster: Pet af voor zoiets moois!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een schitterende quilt, ik vind hem prachtig!! De kleuren, het borduurwerk, het vrije... geweldig!!! Ook zo leuk om het verhaal er bij te horen, ik kan me goed voorstellen dat deze quilt al doende zijn vorm kreeg...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je zou er zo weer een prijs mee winnen, het is zo'n prachtige kleurrijke quilt met veel leuke details. Leuk om het verhaal erbij te weten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. niet zomaar een mooie quilt maar een vol herinneringen en gedachten ...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie fleurige quilt.
  Mooie kleuren en prachtig borduurwerk. Met het verhaal erbij, raak je er niet op uitgekeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh wat mooi, echt een kunstwerk.
  Je ziet dat die met liefde, gevoel en aandacht gemaakt is .....
  Liefs
  Mapi

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heb weer even je site bij gelezen, en weer genoten,

  Helaas kan ik niet veel schrijven, maar geniet dus van het even kijken ,

  Groetjes van één hand, grinnik

  En bedankt voor je steun.

  Alvast een fijn weekeinden Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Een mooi verhaal en een prachtig kleurrijke quilt!

  BeantwoordenVerwijderen