vrijdag 18 november 2011

Dekentje

Nu mijn stola af is mis ik het breien. Ja, ik weet het, de kerstballen zijn er ook nog, maar die zijn te ingewikkeld (soms) om onder de koffie te breien bij de oude mevrouw Rafel. Of bij de tv. Daarom zocht ik naar een nieuw werkje. Inmiddels heet het werk in m'n omgeving "het crisisdekentje"of "het dekentje van Rutte". En... Rafeltje waarschuwt je maar vast... het is heel besmettelijk! Mijn plan is om een dekentje van nog onbekende grootte te breien van resten sokkenwol. Natuurlijk kan ik ook materiaal kopen maar er liggen nog zoveel restjes... en 2 volle blauwe bollen die mooi een onderlinge samenhang kunnen geven. En... ineens komen allerlei restjes sokkenwol ook deze kan op. Afgelopen week zat ik braaf te breien in de wachtruimte van mijn oncoloog, toen er een mevrouw naar me toe kwam die vroeg of ik nou toch sokkenwol gebruikte... ze vond het een geweldig idee en nam zich voor om ook zoiets te doen met haar restjes! Gelukkig was het een goede breister die meteen snapte hoe de dominosquares werken.
Ik zou natuurlijk ook nog keukendoeken of gastendoekjes kunnen breien. Maar inmiddels heb ik een lief stapeltje af en ben ik het blokjes breien beu. Maar het ziet er goed uit he?

En... heb ik ook weer rode, cremekleurige, witte en bruinachtige lapjes van stal gehaald... over besmettelijk gesproken, zou supergoof er iets mee te maken hebben? O ja, bij de oncoloog was alles goed en ik mag ook stoppen met oedeemtherapie...

6 opmerkingen:

 1. wat een nijver bietje is die mevrouw rafel toch!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat je goede afspraken kon maken met je oncoloog en over je oedeemtherapie!!
  Heerlijk, restjes breien. Als ik weer brei, vind ik het heerlijk. Maar er zijn zoveel leuke dingen... gelukkig is het weer hip tegenwoordig :-)
  Je mooie stola had ik helemaal gemist! Wat is die mooi geworden!! Ik denk dat ik die Anna ook ergens heb. Nog eens aandachtig kijken/lezen. Maar jouw stola is echt een pláátje.
  En dat wordt het crisisdekentje ook...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het bekende virus, leuk!
  Je dekentje van sokkenwol vind ik ook erg leuk, maar ik zal eerst nog meer sokken moeten breien.
  Ik heb wel weer garen gekocht voor handdoekjes, want ik vind ze nog steeds leuk, ook als ik dit stapeltje weer zie.
  Fijn weekend, groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooi stapeltjes handdoekjes zie ik hier op de foto, leuk hoor !
  Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk om een lekker dekentje te breien,IK WIL OOK maar ik mag (nog) niet van mezelf!
  Wat fijn dat je met de therapie mag stoppen!
  En die lapjes....prachtig!
  groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn dat alles goed met je gaat, mooie stola en ook lekker warm.
  Wat ga je met de lapjes doen ???

  warme groet Petra

  BeantwoordenVerwijderen