met hazelnoten en dadels.
Zaterdagochtend is bakochtend.
Vandaag koos ik naast de min of meer dagelijkse Goudse moppen voor
biscotti.
Naar een recept van Paul Hollywood.
De baksters onder ons hebben hem het recept misschien afgelopen maandag zien maken in de serie Brood op BBC 2.
Biscotti worden 2 keer gebakken. Net als onze beschuit.
O, waar is de tijd gebleven dat je bij de bakker verse beschuitbollen kocht?
Dit was 1 keer gebakken beschuit en mijn moeder holde ze uit, vulde ze met appelmoes en rozijnen.
Even in de oven... en mmm, zo toverde ze een van de heerlijkste toetjes ter wereld op tafel!
Goede biscotti zijn knapperig, maar niet droog. Daarom ook koos ik de variant met dadels erin.
Helaas was ik wat royaal met m'n bakpoeder waardoor de staven de eerste keer bakken wel wat uitliepen en de uiteindelijke koekjes wat smalletjes bleven.
Maar de smaak is er niet minder om!
Verkruimelde bisciotti zijn ook erg lekker als basis voor toetjes, met een laagje vla en vruchten of een echt Engelse trifle.
Maar onderin een glas met losgeklopte magere kwark doen ze het ook goed!
Het recept vind je hier
ja heerlijk beschuitbollen! nu koop ik ze nog weleens bij de AH maar dat is toch heel anders dan die wij vroeger bij de bakker kochten hoor. Jouw recept lijkt mij heerlijk! Groetjes, Petra
BeantwoordenVerwijderenMmmm deze biscotti zien er heerlijk uit Anny! En ja de beschuitbollen, heb ze al heel lang niet meer gezien, ik vond ze heerlijk met een beetje boter!
BeantwoordenVerwijderenDat ziet er lekker uit
BeantwoordenVerwijderenFijne zondag gr joke
Het water loopt mij in de mond. Ik ben een zoete kou.
BeantwoordenVerwijderenNu ik je berichtje hier zo lees herinner ik mij de beschuit van vroeger, heerlijk met warme vanillepudding en een lepeltje jam in het midden. Jammie!
BeantwoordenVerwijderenHallo,
BeantwoordenVerwijderenVia onze website http://www.volrecepten.nl kunnen onze bezoekers grasduinen in meer dan 41.000 recepten vermeld in blogs en websites. Bovendien hebben we voor onze bloggers een lijst met Topblogs samengesteld, waar u andere bloggers kunt vinden én uw eigen blog kunt toevoegen: http://www.volrecepten.nl/topblogs-met-recepten. Wij indexeren uw recepten zodat onze bezoekers ze via onze zoekmachine kunnen vinden. Bovendien is Volrecepten.nl volledig gratis!
Breng ons een bezoek!
Emilie
Volrecepten.nl