woensdag 17 april 2013

Woensdag: mandjesdag.


Woensdag is mandjesdag bij de quiltsters die meedoen aan het iedere-dag-een-mandje-project. Nu heb ik me officieel nooit aangemeld, maar het is toch wel handig om af en toe m'n vorderingen te laten zien.
Het is al een flinke stapel. Ik denk zo'n 80 mandjes en het wordt tijd om er eens een paar aan elkaar te gaan zetten. Ik heb geen idee hoe groot de quilt gaat worden. Wel is een een werktitel: Mantelzorgmandjes. Gewoon omdat ik meestal een mandje maak bij de oude mevrouw Rafel tussen de werkjes door. Een mens moet af en toe toch eens uitrusten!
Het is wat met die quiltnamen. M'n overbuurvrouw kiest altijd een naam naar aanleiding van een actuele gebeurtenis. Maar bij mij groeit zoiets geleidelijk.


En... je, je ziet het goed: Holly Hobby is ook weer wakker! Nu wordt het echt lente! Voor iedereen die het nog nooit hoorde: zo heet de quilt waarvan je in m'n kopfoto een stukje ziet en die nog lang niet klaar is. Hoewel er maar een paar Holly Hobbies in de quilt zitten, de meeste blokken zijn potjes met bloemen heet ie toch Holly Hobby is weer wakker, omdat de quilt wel heel vaak heel lang ligt te slapen als een modern Doornroosje. Er zitten nu 36 blokken aan elkaar en er liggen er weer 12 klaar.
En kijk goed: Holly Hobby, die eigenlijk Sun Bonnet Sue heet... (but what's in a name?) is volgens mij druk bezig met de komende inhuldiging van de nieuwe koning.


Nu eerst even koffie zetten en een zonnig plekje achter glas zoeken: de nieuwe Mollie Makes is er en oh, die vingerpopjes... waar is de bak met vilt! Zo'n mand vol hondjes wil iedereen wel.
 

8 opmerkingen:

 1. Wat een activiteiten zeg, en holly Hobby helemaal aan stukjes leuk bezig
  Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie vingerpopjes. Die zullen we in dank afgenomen worden bij menig kind.
  Frederika

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, heb jij de Molly al? Wat leuk, die hondjes..
  Ik ben het eens met het geven van de namen aan je quilt: het groeit terwijl je er aan werkt. Soms begin je met een idee, soms met een patroon, maar de naam is iets eigens. Die plopt ineens in je hoofd. Geinig hoe druk Holly Hobbie bezig is: heeft ook een eigen leven lijkt het wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha, je bent weer lekker bezig Anny! Ik kan me goed voorstellen dat je met dit zalige lenteweer weer zin hebt in van die vrolijke kleurtjes! Hoeveel hondjes ga je maken ;)? Groetjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. jaaaa die hondjes wil ik ook wel !! is dat de nieuwste molly makes ???

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben wel een dagje te laat voor je flinke stapel mandjes, maar geniet toch van je leuke kleurige verhaal en foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. is de Nederlandse Molly Makes echt anders? of komen deze patronen later in een volgende Nederlandse versie?
  wie weet dit?
  ze zijn zo schattig die hondjes

  groet PUUP

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Beste Puup, de Hollandse Mollie Makes komt maar eens in de 2 maanden, terwijl de Engelse idere maand verschijnt. De Hollandse heeft een selectie van de Engelse uitgave. Je kunt de Engelse Mollie ook kopen via een de kiosk van iTunes voor de iPad.

  BeantwoordenVerwijderen