zaterdag 25 augustus 2012

Zoet

Al een paar dagen heb ik een onbedwingbare zin in iets heel zoets. Vanmorgen heb ik daar maar aan toegegeven en mierzoete cakejes gebakken:
Florentijnse cakejes. Waar dat Florentijnse vandaan komt weet ik niet. Ik ken wel Florentine. Dat is meestal een vis- of eigerecht op een bedje van gesmoorde spinazie met een saus. Maar goed, het zijn heel gewone cupcakes met een heerlijk zoete afwerking.
Ook trek gekregen? Voor iedereen die niet zo handig is met bakken nog even een basis cupcake recept.

Het handigste is om de cakejes te bakken in een speciale vorm in van die schattige papieren bakjes. (caises).
Verwarm de oven voor op 180 o C. en zet het rooster er net onder het midden in.
Roer 150 gram boter met 150 gram suiker en een zakje vanillesuiker schuimig. Klop er in gedeelten 3 eieren door en tenslotte 175 gram zelfrijzend bakmeel. Dit is voldoende voor 12 cakejes.
Bak de cakejes ongeveer 20 minuten tot een in een cakeje gestoken sateprikker er schoon uit komt.
Haal de cakejes uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
Verwarm de oven tot 200 o C.
Meng 100 gram geconfijte kersen (in kleine stukjes gesneden) met 2 grote lepels rozijnen, ongeveer 25 gram gesnipperde amandelen en 3 eetlepels stroop. Als je het hebt is golden syrup ideaal. Maar schenkstroop kan ook.
Plaats dit mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en laat het geheel roosteren en smelten voor ongeveer 8 minuten. Laat het afkoelen en breek dit inmiddels krokante mengsel in kleine stukjes en leg het op de cakejes.
Officieel hoor je nu nog wat strepen over de cakejes te trekken met chocoladeglazuur. Maar dat doe ik nooit omdat chocolade voor hondjes gevaarlijk is en er bij het eten van de cakejes snel stukjes afvallen!

6 opmerkingen:

  1. Zo Annie en nu loopt het water uit mijn mond....!
    Lieve groet.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. jammiejammie Anny! .......Klinkt heel goed. mmmmmmmmmm Groetjes Ansje

    BeantwoordenVerwijderen
  3. mmmm gauw wegklikken voor ik ze echt ga maken :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Anny, heeft Florentine er niet mee te maken dat er geconfijt fruit gebruikt wordt?
    Ik vind ze er prachtig uitzien, maar er in happen...nee!
    Fijne zondag!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oh, dat ziet er lekker uit.
    Helemaal de verkeerde tijd dat ik hier langs kom.

    BeantwoordenVerwijderen