woensdag 15 augustus 2012

Oude liefde

is het thema van de zomerbloemententoonstelling die eind van deze week op ons dorp wordt gehouden. Centraal staat de dahlia.
Dit reuze exemplaar kocht ik vorig jaar ergens in een stalletje langs de weg. En het is inderdaad een ouderwetse bloem, maar hij raakt weer helemaal in!
Om iedereen lekker te maken voor de tentoonstelling hier wat foto's van verleden jaar:
Buiten de Oude Kerk waar de tentoonstelling wordt gehouden stonden toen allemaal turqouise ledikantjes en ledikanten met alstroemeria''s... ik had ze ook alllemaal wel mee naar huis willen nemen!
Een kijkje in de kerk... Ik heb maar weinig foto's waarop geen mensen staan... en die willen misschien helemaal niet op internet... even zoeken dus.

De kleine ruimtes in de kappeletjes naast de kerk worden altijd op een bijzondere manier aangekleed.

En als je er toch  bent... ga dan ook even naar het Heilige Geest Hofje achter de kerk.

Het hofje stamt ongeveer uit 1685 en is nu in handen van Vereniging Hendrick de Keyser. (Eigenlijk zou Rafeltje er wel willen wonen... maar 't is zo klein en er is zo'n eng spiltrapje..., dus blijft het bij dromen!)

Hier vanaf de andere kant genoemen op het trapje van de kapel die tot aan de oorlog de Joodse synagoge was in het dorp. Een van de huisjes heeft inplaats van een trapgevel een ronde gevel. Dit was vroeger het huisje voor de zieken. Tegenwoordig heeft een bewoner trouwens 2 inplaats van 1 huisje tot zijn of haar beschikking.

Doorkijkje naar de Oude Kerk toe.
Meer informatie over de tentoonstelling op de site. En nu moet Rafeltje rennen... er is slechter weer op komst. Het waait hard en betrekt snel. Gauw de zonneschermen ophalen!

9 opmerkingen:

 1. Hoi Anny, hopelijk valt het slechte weer mee... Hier is het stralend nog, gelukkig waait het een beetje erbij, anders was het te heet!
  Oude liefde, een prachtig thema en helemaal mbt de hoofdbloem de dahlia. Vroegr vond ik haar afgrijselijk, tegenwoordig juist leuk.
  Heel veel plezier met de tentoonstelling en een fijne (rustige) avond!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Juist aan de kust wordt het wel slechter weer vandaag!
  Ik ben niet zo bloemig, maar bekeek vandaag je maandagtekening nog eens goed: het is weer een supertekening!! Mooi, ik wilde dat ik het zo kon.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi dahlia s ben er ook gek op,houd erg van de boeren bloemen mede door hun kleuren ,Gr. Marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier is het nog steeds rustig zomerweer maar dat kan snel veranderen hé. Wij wonen in de dezelfde stad als Pukkelpop waar vorige jaar 5 doden vielen door een hevig onweer. Vandaag precies een jaar geleden. Gemengde gevoelens nu ook mijn kinderen er weer naar toe zijn.
  De plaatsjes van de bloemen tentoonstelling zijn prachtig hoor. Zou het wel eens in het echt willen zien.
  Liefs Liliane

  BeantwoordenVerwijderen
 5. O,wat leuk om plaatjes van Naaldwijk te zien.Heel lang geleden hebben wij er gewoond want mijn man werkte op de mavo.
  Ik kon heel vaak een bloemenkas onlopen en daar kocht ik anjers die een beetje krom waren.Lekker nostalgisch.ik geniet heel stilletjes van jouw blog.Groet ,Anneke*

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit lijkt me helemaal leuk om eens te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. volgens mij zijn er maar een paar drupjes gevallen ;)
  geweldig, dat hofje, ik loop er ook graag door heen.

  groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtig dat hofje en de bloemen niet minder. Is de bui overgewaaid ? Het viel geloof ik wel mee.
  Liefs
  Mapi

  BeantwoordenVerwijderen