woensdag 1 augustus 2012

Snoepje van de week

Wat was het ook alweer? Dat snoepje van de week? Nou ja oorspronkelijk een snoeperijtje dat een kruidenierswinkel (ja, het is echt een tijd geleden, toen er nog kruideniers waren) elke week aanbood bij de boodschappen. Hier op m'n blog staat het voor een klein werkje. Een extraatje. Leuk om te maken en in dit geval ook om te dragen. Het is een broche. Een uit de serie waar ook dit kleine prinsesje bij hoort:
Ja, dat is inderdaad het hoofd van Mevrouw Rafel! En ... ik draag ze weleens. Niet om een boodschap uit te zenden, zoals we dat kennen van Madelin  Allbright, ooit Minister van Buitenlandse Zaken van de V.S. Die dat wel deed.
Op broche zit een op stevig plastic geplakte foto van Nikki. Nikki was de grote broer van onze Ptolomy. Hij werd maar net 5 jaar. Had een vergrootte slokdarm. Dat is bij mensen al een lastige aandoening om te behandelen. Maar als je op 4 pootjes staat loopt de voeding er zo weer uit! Op den duur kreeg hij ook vreselijk veel pijn en toen heb ik hem in laten slapen.
Een paar maanden na z'n dood maakte ik deze journal: Meet my little angel.

4 opmerkingen:

 1. Het is altijd rot om dieren te moeten verliezen en op die leeftijd met zo'n aandoening helemaal. Gelukkig heb je nu Lizzy (en Tolly niet te vergeten).
  Met de mooie broche houdt je hem op een leuke manier in eren...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ben het met Gonny eens. heb mijn beide poezebeestjes ook nog jaren gemist. Maar gelukkig zijn daar Tolly en Lizzy ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie plaatjes van de broches en het laatste plaatje is heel aandoenlijk.
  Lieve groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat zijn ze leuk, jouw snoepies.
  Zielig verhaal van Nikki.

  BeantwoordenVerwijderen