zaterdag 24 september 2011

Kerstballen breien.

Natuurlijk ben ik ook gevallen voor de charmes van Arne en Carlos!
Toen ik de advertentie zag op de achterkant van het blad "Textiel Plus"was ik verkocht... Ik nam me voor om eens even te gaan zoeken op Google en You tube... Oh, dit was leuk! Om een 1 minuut voor 17.00 uur was de koop bij Bol.com rond... en de volgende morgen om half tien lag het al naast mijn kopje koffie...
Inmiddels ben ik gestart met breien. Eerst een effen bal om het patroontje, dat overigens niet moeilijk is in mijn vingers te krijgen. En nu zoek ik telkens een steeds moeilijker patroontje op. Ik brei met dunne katoen. Omdat ik voor de meeste wolsoorten gemengd met acryl allergisch ben en echte 100% wol hier in de buurt niet te koop is. Het me bevalt trouwens goed. Die effen bal... oh, volgens mij droomt Lizzy er elke nacht van... wat zou ze daar graag mee spelen. Hij is lekker zacht, dus kan het in de kamer! En normaal zijn ballen verboden in huis: ze speelt er veel te wild mee!
Zo ik kan meteen lekker buiten even verder breien: m'n weekendbloemetje heb ik al gehaald. Ik ben naast rozen ook gek op gebera's en die koop ik meestal in een stalletje aan de weg... net zoals echte Westlandse druiven, paprika's, snijbonen etc... Er is in het Westland een leuke site waarop alle stalletjes staan: http://www.stalletjeslangsdeweg.nl/. Mooi weekend... en groot nieuws: mijn oude blog is terug: http://rafelsenrozen.weblog.nl/ Maar ik blijf bloggen bij blogspot hoor... Voorlopig lukt het ook niet om er iets op te publiceren... Maar mocht je oude blogs willen teruglezen zo kan het weer...

7 opmerkingen:

 1. Ik zag bij MM ook al iets over kerstballen, leuk!
  Ik kon al een keer inloggen op mijn weblog, slecht 1 keer en toen lukte het me niet meer. Alles is in het Engels, en dat maakt het uitpluizen van het dashboard heel ingewikkeld, ik snapte er niets van.
  Ik moet er maar eens met DH naar kijken.
  groetjes en een fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zie het boek op veel blogs al terug. Het lijkt een echte hype ta gaan worden. Ra ra wat er dit jaar in veel kerstbomen hangt :-)
  Wat zal Lizzy het druk hebben!
  Ik twijfel nog om het boek te kopen, maar weet niet voor hoelang, want het is wel erg leuk!

  Ik ging net naar je oude log, maar kreeg maar een scherm te zien met alleen de blognaam. Dus maar goed dat je hier blijft :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik zag het boek zelfs in een boekwinkel in Frankrijk. Dat wordt een mooi boompje dit jaar.
  ik heb nog geen bericht gekregen van weblog. Ik ben er maar even tussenuit gewipt, lekker twee weekjes in de Elzas, mooi weer en een prachtige quilttentoonstelling

  BeantwoordenVerwijderen
 4. instant satisfaction!
  ik zie je 'oude' blog wel maar hij is helemaal leeg ...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is inderdaad een geweldig leuk boek.
  Ik zal volgende week kijken voor garen en dan ook een poging wagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb het boek in m'n handen gehad, maar t teruggelegd!! Ik koop al zo veel spullen voor m'n verslaving... Ballen breien ga ik zeker doen maar ik probeer het eerst via internet-patronen/eigen probeersels... Maar ik vind ze wel superleuk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het kan soms voorkomen dat rioolaansluiting in een woning of gebouw niet werkt, zoals bijv. van de wastafel.

  BeantwoordenVerwijderen