maandag 20 juni 2016

Afgelast!

Alle langere hondenwandelingen
worden tot nader order
AFGELAST.


Nou, ze juichten nog net niet.
Maar het scheelde niet veel! 

Die arme beesten:
het water sijpelt uit hun haren als ze 
alleen maar een neus om het 
hoekje van de deur steken.

"Afgelast" kennen we ook van de 
reclame.

En daarna gaan ze aan de 
ontbijtkoek met dik boter.

Zoiets deed ik afgelopen week.

Ik smachtte naar een zoet broodje.
Maar niet zo'n glazuurbrekend zoet 
bakkersbroodje. 

Dus zat er niks anders op 
dan zelf bakken.  

Nu stond er op het 
maandagdaandag blog 
vorige week een kaneelbroodjesrecept 
uit het boek
"Weekend ontbijtboek"
van Yvestown.

Als deeg werd croissantdeeg  gebruikt.

Ik paste het recept iets aan 
en ging uit van kwark-oliedeeg.


Voor 12 broodjes 
verwarm je de oven op 
180 o voor.

Je gebruikt een muffinvorm met papiertjes.

Het deeg maak je van;

300 gram bloem
1 zakje bakpoeder
1 afgestreken theelepel zout,
150 gram magere kwark,
6 eetlepels melk, 
en 6 eetlepels olie.

De bloem, het zout en de bakpoeder droog mengen.
Kwark, melk en olie toevoegen 
en tot een samenhangend deeg kneden.

Kneed het deeg nog 1 minuut door.

Rol het uit tot een lap van 30 bij 25 cm.

Bestrijk het deeg met 40 gram gesmolten boter.
en bestrooi het met een mengsel 
van 3 eetlepels bruine basterdsuiker
en 2 eetlepels kaneel.

Rol het deeg op en 
snij er 12 plakken van.

Leg deze in de vormpjes en 
bak ze in 15 tot 20 minuten gaar.

Als je de boter vervangt door wat koffiemelk
en in plaats van suiker 100 gram rozijnen neemt
krijg je heerlijke rozijnenbroodjes.
De\e na het bakken wel even 
bestrijken met warme abrikozenjam. 

JAMMIE! 

7 opmerkingen:

  1. Oh lekker recept en een makkie om zo gauw even te maken. Dank je wel!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ziet er heel erg lekker uit leuk zo een beetje experimenteren

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dit receptje wordt hier vast uitgeprobeerd. Mijn dank! Groetjes Hélène

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het zal niet vaak zijn, dat de hondjes het, zonder protest, met afgelaste wandelingen eens zijn. Maar in dit geval: wat een regen! Mijn kat weigerde ook naar buiten te gaan, maar op de bak: nou, nee... Kon nog wel even wachten! Gelukkig klaarde het in de avond op en kon er buiten toch geplast worden.
    Heerlijk recept, trouwens, echt iets om lekker mee bezig te zijn met zulk weer!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Groot gelijk dat je de honden binnen laat. Onze poes wil ook niet naar buiten in dit weer. En de kippen lopen er verzopen bij. Lekker binnen blijven, dus, en jouw receptje uitproberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dat klinkt ongelofelijk lekker Anny! Zeker de moeite waard om ook eens uit te proberen :) Enne, sterkte met de hondjes!

    BeantwoordenVerwijderen