vrijdag 16 november 2018

Sinterklazenweer.

Vandaag was het hier aan de kust 
mistig 
en nogal koud.
2 graden
stond erop de thermometer om
kwart over elf toen ik naar het tuincentrum reed.

“Sinterklazenweer”,
noemde mijn vader het altijd.

Op de radio hoorde ik 
de voorspelling van vrieskoude
komende week.

Tijd voor een verwarmend toetje.


Herfstfruit in portsaus. 

Het recept stond vorige week in “Trouw”.

Supersimpel:

Kook 2 en halve deciliter ruby port in 
met het sap van 1 sinaasappel,
een kaneelstokje,
een lepel honing 
en een stukje sinaasappelschil.

Dit duurt ongeveer 10 minuten.

Schil in de wachttijd 
2 appels en 2 peren 
en snij ze in kleine stukjes.
Halveer 20 witte druiven.

Vis na 10 minuten de schil en het kaneelstokje eruit.
Voeg de appelstukjes en de druiven toe.
Laat het 3 minuten zachtjes doorkoken.
Doe er dan de peren bij.
Nog 2 minuutjes lekker sudderen.

En klaar is je toetje.

Lekker met ijs of Griekse yoghurt. 

4 opmerkingen: