Het is jaren geleden dat ik wentelteefjes maakte.
Het is echt eetbare troost.
Na een hele natte wandeling met de hondjes
kon ik wel wat warms gebruiken.
Gelukkig lag er nog een restje wit casinobrood.
Van de sandwiches van dit weekend.
Dus snel een mengseltje gemaakt om het brood in te weken.
Meestal ga ik uit van
1 ei
1 volle lepel witte basterdsuiker
2en halve dl melk
en wat kaneel of citroenrasp
om 4 boterhammen te weken.
Meestal is dat voldoende.
Het ligt ook een beetje aan het brood.
Als dat erg droog is heb je wat meer melkmengsel nodig.
Ik snij de boterhammen altijd 2 keer diagonaal door.
Van die nattige grote lappen krijg ik nooit mooi uit de pan.
Wel laat ik de korstjes zitten.
Het bakken gaat supersnel in een hete koekenpan met boter.
Jammie!
Net zo lekker als de wentelteefjes van Oma Lange.
Oma Lange was onze overbuurvrouw toen
ik als klein meisje bij mijn grootouders inwoonde.
Geen "echte" oma dus.
Dat vond ik altijd wel een beetje eng.
Want er woonde ook nog een overoma.
En die droeg nog klederdracht met een muts.
O!
Wat was ik bang van die oude oma die in een hoekje
van de kamer zat.
Maar de roep van de wentelteeftjes was toch sterker.
Als de wentelteefjes op zijn en de rommel weer
is opgeruimd komt ineens de zon
weer te voorschijn.
Even een paar naaldjes aan de restjessjaal.
Al die kleurtjes
en al die kleurwisselingen maken het lekker spannend.
Wat wordt die restjessjaal mooi!!! Prachtige kleuren zo bij elkaar en een heel leuk effect met die vierkantjes!
BeantwoordenVerwijderenEn die wentelteefjes, daar krijg je meteen trek van (zeker zo tegen lunchtijd, zoals nu ^_^).
Zal ik je op geven voor heel holland bakt ,......je kan er zo over vertellen dat ik meteen trek krijg,en je sjaal ....eeen plaatje mooi weer hoor
BeantwoordenVerwijderenDie oude oma was gewoon jaloers dat jij de wentelteefjes op kwam eten.....voor mij ook lang geleden dat ik ze gegeten heb, weet alleen dat er bij ons ook nog kaneel in ging. Wat kun je met restjes nog een leuke sjaal maken, lekker vrolijk !
BeantwoordenVerwijderenZo zie je maar: met restjes maak je de fijnste dingen! Tentelweefjes.... echt iets uit mijn schooltijd. feest als mijn moeder ze bakte!
BeantwoordenVerwijderenGezellig Anny, laat maar komen die herfst…
BeantwoordenVerwijderengroetjes
Wietske
Hallo Annie. Je brengt me op een idee.Ga ze morgen snel maken. Ik maak ze wel eens met krentenbrood.Groeten Tony
BeantwoordenVerwijderenWat een leuke herinnering! Als de buurvrouw bij mij vroeger friet bakte voor haar grote gezin kreeg ik ook altijd een bordje. En die friet smaakte natuurlijk altijd veel lekkerder dan thuis, want mijn ouders bakte dat hooguit 2 x per jaar.
BeantwoordenVerwijderenWat wordt de sjaal mooi van al die restjes. Wat een goed idee! Mooie kleurencombinatie wordt het!
Wat een leuke herinnering! Als de buurvrouw bij mij vroeger friet bakte voor haar grote gezin kreeg ik ook altijd een bordje. En die friet smaakte natuurlijk altijd veel lekkerder dan thuis, want mijn ouders bakte dat hooguit 2 x per jaar.
BeantwoordenVerwijderenWat wordt de sjaal mooi van al die restjes. Wat een goed idee! Mooie kleurencombinatie wordt het!
Och, wat een schattige herinnering! Een enge overoma met een muts... wat kun je je als kind toch bang voelen voor ogenschijnlijk normale dingen ;) Gelukkig dat de wentelteefjes troost boden, en nu nog steeds :)) Lieve groet Anny!
BeantwoordenVerwijderenMmmmm...... heerlijk je wentelteefjes...... je brengt me op een idee, moet ze ook weer eens maken...... Zo leuk je restjessjaal.....
BeantwoordenVerwijderenHerfstige steekjesgroetjes
In mijn herinnering waren de wentelteefjes vroeger veel lekkerder dan nu ik ze zelf wel eens bak voor de kleinkinderen.
BeantwoordenVerwijderenGroeten
MArga