Met alle nare berichten rondom vlees zoals
problemen bij het slachten, dierenwelzijn en verdere voedselveiligheid
kiezen steeds meer mensen voor een dagje zonder vlees.
Natuurlijk is het heel gemakkelijk om te kiezen voor kaas of ei.
Maar vandaag koos ik voor burgers op basis van peulvruchten.
Voor 5 kleine of 4 groter burgers heb je nodig:
- 1 middelgrote ui
- wat kerriepoeder
- boter of margarine om in te bakken
- 1 blik borlotti bonen, uitlekgewicht 250 gram
- 75 gram ongezouten cashewnoten
- zout, peper
- 1 ei
- paneermeel
- Bereiding:
- Snipper de ui fijn en fruit deze met de kerrie op een matig vuur gaar.
- Maal de cashewnoten tot kleine brokjes
- Voeg de gare uitjes en de cashewnoten toe aan het bonenmengsel
- Maak op smaak met peper en zout
- Vorm er met de hand burgers van
- Paneer de burgers door ze eerst door geklopt ei en daarna door paneermeel te halen
Ik gaf de burgers bij roergebakte prei met kerriesaus en aardappelpuree.
Lijkt me heerlijk je burger ,ben gelukkig al dertig jaar vegetarisch helemaal weer na al dat nieuws ben ik er dubbel blij om
BeantwoordenVerwijderenLijkt me heerlijk. Ga ze zeker klaarmaken.
BeantwoordenVerwijderenWat een leuk recept! Ik eet wel wat vlees, maar heel weinig. Ik doe soms alleen wat stukjes bio-kip door bepaalde recepten, en dat bevalt prima. Mijn vleesminnende mannen krijgen ook alleen bio-vlees van dieren uit de omgeving waarvan ik weet hoe ze geleefd hebben. Zo kan het naar mijn idee ook ;) Jouw burgertjes ga ik zeker maken als onze Jongste komt eten, zij zal ze vast ook heerlijk vinden!!
BeantwoordenVerwijderenDat ga ik een keer uitproberen, lijkt me erg lekker! Ik eet namelijk altijd vegetarisch en de vleesvervangers in de winkels zijn altijd veel te erg gekruid en daar kan ik niet tegen.
BeantwoordenVerwijderenMet dank voor het recept!
*Marianne*
De burgers lijken me lekker, ik ga het eens proberen.
BeantwoordenVerwijderenmmm! dat moet ik onthouden!
BeantwoordenVerwijderen