zaterdag 24 november 2012

Knikkebollen

Zo, even wat gas terug nemen. De hele week druk geweest met hele andere dingen. Zo moesten alle tuinen, nou ja, 2 voor- en 2 achtertuinen nog winterklaar gemaakt worden en Rafeltje trok haar mantelzorgjasje aan om bij de oude mevrouw Rafel iedere dag te koken etc. En om hier en daar eens wat extra te poetsen. Die tuinen dat was wat! Woensdag werden alle groene bakken hier geleegd en als ik het slim zou aanpakken zou ik die van omi twee keer kunnen laten legen. Zo kwam het dat de buurt kon genieten van een met groene bak pendelende Rafeltje... Hoewel ik om de hoek woon, komt de vuilniswagen bij mij uren later dan bij m'n moeder. Alle tijd dus om hem nog een keertje vol te stoppen. Maar 't is wel een gesjouw hoor. En... je ziet jezelf echt lopen met die bak!
Vandaar deze quilt top:
 Everlasting love heet de quilt. En ik maakte hem voordat het liedje weer een hit werd. Het werk van ongeveer een meter in het vierkant is niet af. Er moet nog een rand om. De rand die ik ooit maakte was het niet en voor mij hoeft ie niet perse af. Hij dateert al van 1999! En hij is vreselijk druk geborduurd:
zoals je aan dit engeltje kunt zien. Zo'n engeltje past nu weer aardig in deze tijd. Volgende keren zal ik nog wat blokken laten zien. Maar je snapt nu waarom ik niet zoveel deed aan m'n werk. Van al die gezonde buitenlucht zat ik 's avonds vaak boven m'n breiwerk te knikkebollen. Maar als je goed kijkt
zie je toch dat ik weer een paar toertjes deed aan de rand van mijn pinwheelsjaal. De rand wordt niet zo breed als bij Wieke. Bij mij maar 12 naalden ipv 24? omdat ik die brede randen niet zo mooi vind.

6 opmerkingen:

 1. wij hadden de luxe dat een hovenier onze tuin even flink onder handen nam (en dus ook de kastanjeboom weghaalde...)
  manlief geniet vandaag van het niet de tuin in hoeven
  wat een leuke quilttop en wat zit er een hoop werk in!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 't Is een fantastisch mooie quilt, kleurrijk met veel tafereeltjes erin. Daar mag je meer van vertellen, leuk.
  Succes met de sjaal.
  Lieve groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een werk heb je verzet zeg. Hier ben ik pas halverwege met het winterklaar maken van de tuin. En dan ook nog van die mega toeren breien. De batterij zal nu wel opgeladen moeten worden. Dus laat je koelkastdoosbeestjes de rest van het weekend je maar vermaken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat is dit weer een schattig quiltje.. zoveel op te zien!
  Bij ons is het ook wel eens gebeurd: 's morgens vroeg de container laten legen, daarna snel verder klussen in de tuin. Daarna wéér een propvolle bak naar de straat hierachter gereden. Pufpuf, wat een gedoe. Maar ook: lekker rozig en een heel voldaan gevoel! Geniet een beetje van je rust: flinke klus achter de rug!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi breng je de volgende keer de quilt mee naar de bee?!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. doe het idd maar rustig aan - ik word al moe bij het lezen van je bericht!

  BeantwoordenVerwijderen