woensdag 14 november 2012

Juffrouw, hoe komt uw kat zo blauw?

Misschien ken je de zin uit een van de versjes van Annie M.G. Schmidt. In ieder geval: deze blauwe kat is niet de enige in het Westland. Nee, er zijn er wel 100! En aan het eind van de maand worden ze geveild voor het goede doel. Het idee komt van Dario Fo (klik), ondernemers in de kunst in Westland en Midden Delfland. Honderd sluit aan bij de herdenking van de honderdste geboortedag van Annie M.G. Schmidt en alle honderd katten zijn deze week te bewonderen in het gebouw van Dario Fo in Poeldijk. 100 bekende Westlanders en Midden Delflanders en schilderden de katten. Blauw! Al was er een enkeling die zich daar niet aan hield. Maar de burgemeester, een aantal wethouders, oud minister van onderwijs Mevrouw van Bijsterveld, schilderden dapper hun kat blauw. Mevrouw van Bijsterveld deed dat heel handig: op de geheel blauwe kat schreef ze een gedichtje van Hans Dorrestijn:
Als een kat naar school toe gaat, leert ze enkel kattenkwaad!
Ook Rafeltje deed mee. Maar gelukkig is zij geen bekende Westlander... Maar... Westlandse Annies mochten ook meedoen. En zo schilderde ik half maart een blauwe kat.
Dat gaf nog een beste troep! Vooral de lange staart zat telkens in de lamp en er zitten nog blauwe vegen op de paddenstoel en de beestjes aan de lamp. Maar voor het goede doel moet je wat over hebben.
 Het resultaat mag er best zijn. Nu nog een mooie opbrengst. Een deel gaat naar het project Alpe d'Huzes van KWF. Een ander deel naar de Westlandse harmonieën, die weinig subsidie meer krijgen en een deel naar een communicatieproject voor kunstenaars.

6 opmerkingen:

 1. Daar was ik niet op gekomen! Wat een geweldig initiatief om aan mee te doen. Die lange staart is helemaal prachtig. Is hij goed aan gekomen? Nu even op zoek naar het liedje....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wel een echte anny-kat... het lijkt me dat die lsnge staart hem wst onhandelbaar maakt? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat origineel, zeker die bijzonder lange staart!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk zeg en het is helemaal een Anny-kat geworden in jouw zo leuke herkenbare stijl! Inderdaad hoop ik dat de opbrengst hoog zal zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat is hij blauw, die kat van jouw (en mooi). Wat een leuk initiatief. Ik hoop dat de opbrengst hoog zal zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooi initiatief. Die katten zullen toch wel een aardig centje opbrengen. Jouw kat is een beauty!

  BeantwoordenVerwijderen